Artikel top billede

Datacomfort på udkig efter nye kolleger

Den nordsjællandske C5-forhandler ser lyst på fremtiden efter endnu et pænt regnskab.

Græsted-forhandleren Datacomfort har netop offentliggjort et 2010-regnskab med et overskud på 457.000 kroner før skat, hvilket er en forbedring på halvanden gang i forhold til det i forvejen fornuftige 2009.

En tilfreds direktør Christian Birkmann fortæller, at opskriften på succesen er fokus på omkostningern plus en fleksibel model, hvor man med supplerer indsatsen fra seks fastansatte med freelance-konsulenter, som præsterer hvad der svarer til yderligere fem mands arbejde. Han kender ikke på stående fod virksomhedens præcise omsætning, men anslår, at den ligger på »i runde tal en million kroner pr. mand«, som han udtrykker det.

»Spørgsmålet er, hvor mange forretningshemmeligheder, vi skal have ud gennem CRN, men vi gør os umage med at være ærlige og hjælpe vores kunder. Det er der altid behov for,« siger Christian Birkman.

Så trods den økonomiske krise har Datacomfort ikke oplevet de store udsving i forretningen. Tværtimod er man i øjeblikket på udkig efter nye kolleger, hvilket dog ikke er den nemmeste sag i verden.

»Vi har gennem et stykke tid forsøgt at rekruttere folk, men vi er nok lidt kræsne, ligesom vi godt kan mærke, at vores postnummer ikke er så attraktivt,« siger han.

Udover C5-forretningen leverer Datacomfort også Exchange-løsninger, ligesom man er forhandler af Microsofts cloud-baserede kontorsoftware BPOS.

Han ser i øvrigt fortrøstningsfuldt på fremtiden og peger blandt andet på den kommende udrulning af Microsofts nye partnerprogram, som en ting, der vil styrke forretningen.

»Man kan altid finde et hår i suppen, men overordnet synes jeg, Microsoft har grebet det rigtigt fornuftigt an, og på sigt er jeg ikke i tvivl om, at det vil styrke vores position overfor kunderne,« slutter Christian Birkmann.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere