Globalt serversalg falder med 25 procent

På trods af, at IDCs tal viser at det globale salg af servere er det laveste i 12 år, forventer analysehuset, at udviklingen vender allerede i anden halvdel af i år.

Salget af servere er verden over faldet med et brag i årets første tre måneder. Nedgangen er sket over en bred front af alle produkter og mærker. I gennemsnit er omsætningen målt i dollar faldet med 25 procent i forhold til den samme periode sidste år. Det viser en opgørelse fra analysehuset IDC, der viser, at serversalget lige nu er det laveste i de 12 år, analytikerne har fulgt udviklingen.

»Markedsudviklingen blev værre i alle regioner i løbet af kvartalet, mens kunder trak sig tilbage på både nye strategiske it-projekter og løbende fornyelser af infrastrukturen,« siger IDC’s gruppevicepræsident for enterpriseplatforme, Matt Eastwood.

IDC’s vurdering er, at de fleste større kunder udskyder nye it-køb og i stedet fokuserer på en forlængelse af serverlivscyklen og øge udnyttelsen af eksisterende installationer.

Indbyrdes fastholder de to største serverproducenter HP og IBM en delt førsteplads med meget små forskelle i størrelsen af deres markedsandele. Dell er den producent, der har haft det største fald i serveromsætningen. Hele 31 procent er Dells salg reduceret i forhold til sidste år. Sun følger efter på en fjerdeplads, tæt på Dell.

På produktområdet er kundeflugten især sket fra de små servere såsom x86-serverne, der traditionelt har været et vækstområde. Her er salget faldet med 29 procent, mens der for eksempel kun har været en nedgang i salget af unixservere på 18 procent. Den store nedgang i salget af x86-servere kan dog hurtigt vende igen, vurderer IDC.

»Mens det kan være nemmere for it-afdelinger at udskyde købet af standardbokse i modsætning til missionskritiske RISC- og CISC-baserede servere, forventer IDC, at x86-systemerne vil komme tilbage hurtigere end markedet i almindelighed i de kommende kvartaler,« siger IDC’s analytiker Dan Harrington.

Lyset for enden af tunnelen kan snart vise sig for servermarkedet. IDC forudser, at markedet kan rette sig allerede næste år.

»IDC tror, at mens disse strategier er virksomme på kort sigt, vil serverefterspørgslen begynde at blive forbedret i andet halvdel af i år i takt med, at kunder vil begynde at genopbygge deres it-ressourcer forud for en meningsfuld økonomisk genopretning i 2010,« siger Matt Eastwood.

 

Global serveromsætning i første kvartal 2009 (milliarder kroner)
Producent Mia.kroner
Hewlett-Packard 15,6
IBM 15,6
Sun 5,9
Fujitsu 5,5
Andre 3,6
I alt 53,3

 

Kilde: IDC, 2009




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere