Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Stadig plads til små distributører

Mindre distributører er bedre til at udnytte ændringer i markedet. Derfor skal man ikke overdrive konsekvenserne af at Tech Data og Actebis bliver større på det nordiske distributørmarked, siger direktøren for analysefirmaet Canalys.

Tech Datas opkøb af Rosenmeier og planerne om en fusion mellem Actebis og Also er ikke startskuddet til blodbad blandt mindre distributører. Det siger Steve Brazier, direktør for det britiske analysehus Canalys.

Brazier mener, at distributionsmarkedet i øjeblikket er præget af to modsatrettede tendenser. På den ene side sker der en konsolidering blandt broadlinedistributørerne, som via målrettede opkøb arbejder på at gøre deres forretning mere profitabel ved at skaffe sig mere volumen. Men på den anden side har mange mindre distributører held med at finde og udnytte nye forretningsmuligheder, som de større spillere har vanskeligt ved at opfange.

»Markedet er præget af både konsolidering men også af en fragmentering. De store distrbutionskoncerner foretager ganske vist opkøb indenfor udvalgte områder. Men der er ikke tale om at de små er ved at forsvinde. En række mindre distributører har succes med at se og udnytte nye muligheder,« siger Steve Brazier til CRN.

Han mener, at de aktuelle ændringer på det nordiske marked hænger tæt sammen med broadlinernes problemer med at skabe en fornuftig indtjening.

»Det nordiske distributionsmarked er berømt for ikke at være særlig profitabelt. Det hænger sammen med geografi og befolkningstæthed, som gør det svært at holde leveringsomkostningerne nede,« siger Steve Brazier og peger på Ingram Micros exit fra volumendistribution, som det bedste eksempel på den tendens.

»Det har givet mindre konkurrence, og det vil forhåbentlig forbedre indtjeningen blandt broadlinerne på sigt,« siger han og forudser, at den kommende Actebis/Also-koncern vil bruge de næste 12-18 måneder på at fokusere og effektivisere sin forretning frem for at kaste sig ud på markeder, hvor man i dag står svagt.

»Store koncerner som Tech Data, Actebis og Arrow vil gerne give indtryk af, at de vokser over en bred front, men eksempelvis i de baltiske lande og til dels på de øvrige østeuropæiske markeder, er det nye firmaer, der fører an,« siger Steve Brazier.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.