Artikel top billede

Crayon vender bøtten

Ny gejst og hårdt arbejde har vendt et tordnende millionunderskud hos licensforhandleren Crayon til et lille plus.

Efter halvandet års hårdt arbejde har direktøren i norskejede Crayons danske afdeling, Charlotte Schnack, vendt udviklingen og kan nu glæde sig over et 2010-regnskab, der viser et nobelt overskud før skat på næsten en kvart million kroner. Det er en voldsom ændring i forhold til 2009, hvor Crayon i Danmark fik en syngende lussing af et underskud på næsten 7,5 millioner kroner.

Charlotte Schnack, der tiltrådte i Crayon i juni 2009, er stærkt tilfreds med det seneste resultat, som hun slet og ret tilskriver hårdt arbejde fra de 13 medarbejdere.

»Jeg blev rekrutteret ind til at rette op på forretningen, og det gør jeg mit bedste for at leve op til hver eneste dag. Vi arbejder hårdt, og holdet gør en fantastisk indsats,« siger Charlotte Schnack.

En del af forklaringen på det voldsomme kursskifte hænger sammen med, at Crayon i begyndelsen af 2010 afhændede sin kursusvirksomhed til Superusers. Det medførte et farvel til fem medarbejdere, som dog er blevet suppleret af tre nyansættelser indenfor licenssalg og licensrådgivning. Det skærpede fokus har ifølge Charlotte Schnack skaffet mange nye både offentlige og private kunder, som er taget fra konkurrenter som A Gain, Atea, KMD og Pc-ware.

»Vi går ikke specielt efter nogens kunder, men arbejder i stedet på at vise, at vi kan gøre en forskel. Vi forsøger at tage udgangspunkt i, hvor kunden står, så vi kan rådgive dem ordentligt på det grundlag,« siger Charlotte Schnack.

I slutningen af 2010 opkøbte Crayon den mangeårige softwareforhandler MJ Software, ligesom Crayon på koncernplan fusionerede med ligeledes norske Inmeta.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.