Artikel top billede

ØKONOMISK KRIMINALITET:: Kuratorformand vred på politikerne

Den langtrukne sag om momssvindel i Getmore er et eksempel på, at politikerne prioriterer indsatsen mod økonomisk kriminalitet alt for lavt, mener formanden for konkurskuratorerne.

Formanden for konkurskuratorerne forening - insolvensadvokaterne - Pernille Bigaard retter en hård kritik af både Skats kontrolindsats, politiet og ikke mindst den politiske prioritering af indsatsen mod økonomisk kriminalitet.

»Jeg kan simpelthen ikke forstå, at politikerne ikke gør noget. Det er logik for perlehøns, at med de opgaver politiet har, kan der ikke være ressourcer en stor ekstra indsats. Der simpelthen ikke de nødvendige ressourcer til rådighed,« siger Pernille Bigaard, som fortæller, at hun over for både Justitsministeriet og Erhervsministeriet løbende har gjort opmærksom på problemerne med blandt andet momssager.

Hendes kritik kommer ovenpå sagen om momssvindel i onlineforhandleren Getmore, som indtil videre har løbet i næste halvandet år uden at myndighederne har sat en stopper for de påståede ulovligheder.

Også direktør Rasmus Phillip Rask fra erhvervsdatabasen BiQ er kritisk overfor myndighedernes manglende kontrol og svage indsats mod åbenlys svindel. Det er i sidste ende til stor skade for den lovlydige del af erhvervslivet.

»Al kontrol fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen foregår ved stikprøvekontrol. Det betyder, at alt for mange selskaber får lov at køre uden indsigt i, hvad der foregår,« siger han og peger samtidig på, at regeringen for nylig desuden har nedsat kravet til ansvarlig kapital i anpartsselskaber, ligesom kravene til regnskabsaflæggelse er blevet lempet.

»Jeg har svært ved at skyde politikerne et motiv i skoene. Men når man kører grønthøsteren henover kontrolmyndighederne, kan man ikke negligere, at det vil gå ud over kontrolindsatsen. Det at man lemper kravene til ansvarlig kapital og fjernelse af revisorkravet i nogle selskabstyper er rent ud sagt letsindigt,« siger Rasmus Phillip Rask.

Læs mere i CRN 09/2010, som netop er udkommet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere