Artikel top billede

Mobile apps skal køre på alle platforme

Et europæisk projekt forsøger at udvikle en fælles platform for applikationer til alle mobile enheder.

Skriv din applikation én gang – og den kan køre på alle mobile enheder uanset operativsystem. Det er drømmen, som det europæiske projekt Webinos nu forsøger at gøre til virkelighed. Det tyske Fraunhofer Institut for Open Communications Systems (Fokus) står i spidsen for projektet, som har modtaget omkring 75 millioner kroner i støtte fra EU.

De andre deltagere i projektet er både teleoperatører som Deutsche Telekom og Telecom Italia, mobilproducenter som Sony Ericsson og Samsung og organisationen World Wide Web Consortium.

Deres mål er at udvikle en fælles open source platform for web-applikationer, som både skal fungere på mobiltelefoner, tv-apparater, pc'er og alle andre enheder, der er koblet til nettet. Det treårige Webinos projekt starter i denne måned.

”Problemet er den ekstreme fragmentering af platforme. Vi har mange forskellige platforme som applikationer kan køre på – iPhone, Android, Symbian – og det er kun på mobil-siden. Hvis du udvider det til biler og forbrugerelektronik, har du endnu flere platforme,” siger projektleder Stephan Steglich til BBC News.

I dag er det meget dyrt hvis man skal udvikle versioner af den samme applikation til to, tre eller flere forskellige platforme. Målet for Webinos projektet er at flytte applikationerne over i browseren, hvor de kan køre uafhængigt af platform.

”Den største fællesnævner på tværs af alle disse enheder er browseren – det er det eneste, som folk kan bruge til modtage det samme indhold,” siger Steglich.

Men listen over deltagere i projektet mangler én vigtig spiller – Apple – og så længe iPhone-producenten ikke vil være med, kan det blive meget svært at etablere en ny standard for mobile web-apps.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere