Elgiganten fjerner falske USB-nøgler fra butikshylderne

Elgiganten reagerer nu på USB-skandalen og fjerner de berørte produkter fra sine butikker. Nu skal kontrollen skærpes.

På Elgigantens hjemmeside kan man stadig finde en 4 GB MicroMemory USB-nøgle til små 199 kroner. Men Elgigantens salgschef for dataprodukter, Jan Kirkedal, forsikrer at Elgiganten nu har stoppet salget af MicroMemory-produktet. Det sker som en reaktion på de seneste dages afsløringer af forfalskede USB-nøgler hos danske detailbutikker.

»Vi er faktisk meget glade for, at sagen er kommet frem, for vi kan heller ikke være tjent med, at kunderne ligger inde med produkter som ikke lever op til det, der er lovet,« siger Jan Kirkedal til ComON.

Distributøren EET Nordic har tilbagekaldt MicroMemory-nøglerne med 2 GB og 4 GB og kunderne kan dermed henvende sig hos forhandleren og få produktet ombyttet eller pengene retur. Det gælder også for alle de forbrugere, der har handlet hos Elgiganten.

Jan Kirkedal kan ikke sætte tal på, hvor mange af de forfalskede produkter Elgiganten kan have solgt. EET Nordic har oplyst at det drejer sig om en sending på 12-13.000 USB-nøgler, men kun en mindre del skulle være landet hos forhandlerne.

De fleste af de læsere, der har henvendt sig til ComON, har købt deres MicroMemory-nøgle hos Elgiganten.

Hvad vil I gøre for at informere kunderne om problemet? Det er jo ikke alle, der har læst om sagen på ComON?

»Der har været nogen snak om, hvorvidt vi skulle lægge informationer om sagen ud på vores hjemmeside, men så vidt jeg ved, er det ikke besluttet endnu,« siger Jan Kirkedal.

Forfalskningen er udført så snedigt, at mange kunder sandsynligvis aldrig vil opdage, at de har købt et forfalsket produkt. Så længe man ikke overfører mere end 1 GB til USB-nøglen, så opfører den sig helt normalt. Det gør den også umiddelbart, hvis man kopierer mere end 1 GB. Men når man forsøger at læse filerne igen, så ligger der kun datasalat på nøglen.

»Vi har et samarbejde med Ibas, som har udviklet en maskine til at genskabe data. Jeg kan ikke sige, om det er muligt eller ej, men hvis der er kunder, som har tabt data på en USB-nøgle, så kan de henvende sig i vores butik og så vil vi forsøge, om det kan rekonstrueres,« fortæller Jan Kirkedal.

Han tilføjer at de fleste kopierer data til USB-nøglen fra computeren og - forhåbentlig - stadig har de originale filer liggende på pc'en.

Elgiganten mener ligesom Dansk Supermarked, at ansvaret for at teste produkterne ligger hos distributøren, som i dette tilfælde er EET Nordic.

»Det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre for os at teste alle produkter, men vi er meget opmærksomme på problemet og vi kommer til at lave stikprøvekontrol fremover på denne type produkter,« siger Jan Kirkedal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere