IT-PROFIL:: Rådgiver for en farverig branche

48-årige Anders Trolle-Schultz, direktør i SaaS-it Consult, glæder sig over nye spillere, som giver it-branchen et frisk pust.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
It-branchen er blevet meget mere farverig og åben i løbet af de senere år. Der er kommet nye spillere og nye mennesker ind på it-markedet, som bidrager med nye tanker og nye metoder. Det er et frisk pust, der får forandringerne til at accelerere hurtigere. Omvendt er der stadig en modvilje mod forandring flere steder i it-branchen og en tendens til, at den ideologiske diskussion om en eller anden teknologi overskygger, hvad der reelt er bedst for kunderne.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg er mest stolt af, at jeg har formået at starte en succesrig konsulentvirksomhed op i krisetider, og at jeg dagligt kan trække på 25 års erhvervserfaring fra vidt forskellige brancher i min rådgivning af andre virksomheder.

Og hvad er du mindst stolt af?
Ligesom med ekskærester skal man heller ikke jobmæssigt gå tilbage til en fuser!

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Min forretningspartner Vagn Køhler, fordi han støtter og udfordrer mig i mine til tider skøre visioner og tanker. Vagn og jeg har det mest fantastiske samarbejde, som er altafgørende for, at vi kan fortsætte succesen med vores firma.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg har fulgt min mavefornemmelse og har i høj grad selv udformet min karriere. Det eneste, der ærgrer mig, er, at jeg ikke blev politisk aktiv tidligere i livet. Jeg var 45 år, inden jeg kastede mig ud i politisk arbejde.

Hvad laver du om ti år?
Jeg er stadig selvstændig rådgiver, der skaber begejstring og forståelse for forandringer og faciliterer den forandringsproces, der sikrer, at man kommer godt fra A til B. Det kan være inden for fødevarer, it eller politik. Derudover vil jeg også være mentor for unge mennesker, som gerne vil starte for sig selv og gøre en forskel.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Så ville jeg uden tvivl vælge at være mentor for unge mennesker, der ønsker at starte for sig selv.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Jeg oplever ikke, at der er nogen trussel mod forretningskonsulenter i it-branchen. Men der er stadig mangel på forandringsvillighed blandt nogle it-virksomheder, fordi forsyningskæden ændres og fratager især de store it-virksomheder deres suverænitet.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jeg ville sætte alle sejl ind på at gøre Danmark til det it-foregangsland og it-eksportrige, vi fortjener at være. Dels skal det offentlige gå foran ved at anvende cloudløsninger, fordi det vil skabe tillid blandt især små og mellemstore virksomheder til også at gå cloudvejen og derved drive forretning langt mere konkurrencedygtigt. Dels skal it i det offentlige trimmes. I dag sidder der 98 it-chefer og laver stort set det samme. Det er ineffektivt.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg ringer til folk i mit netværk og tager en snak. Det hjælper altid at få tankerne væk og snakke med andre mennesker.

Hvordan kobler du af?
Jeg er lige begyndt at meditere for netop at blive bedre til at koble af, når jeg holder fri. Men ellers slapper jeg godt af ved at gå lange ture, lytte til musik og lave mad. Og så tør jeg godt indrømme, at jeg slapper fantastisk godt af ved at se en god film i fjernsynet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere