Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kanalen: Skrot SKI

SKI-systemet er for bureaukratisk, favoriserer store forhandlere og giver ikke de lovede besparelser.

Indkøbsaftalerne under Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) er for bureaukratiske og passer ikke til den praktiske virkelig og favoriserer oven i købet de store forhandlere. Sådan lyder kritikken fra en bred kreds af it-forhandlere.

»Hvis man vil have et lokalt erhvervsliv, bliver det offentlige også nødt til lægge nogle af deres indkøb lokalt. Hvis det hele skal styres ovre fra København, ender det med, at landsdækkende forhandlere som Atea løber med det hele, og det er jo også der, vi er endt,« siger direktør i Kontor Syd, Svend-Aage Kjær, der også er formand for CBC-kæden. Han opfordrer derfor direkte til at nedlægge SKI.

En tilsvarende kritik kommer fra infrastrukturforhandleren Datacon.

»SKIs vægtning af de enkelte dele af udbuddene er i nogle tilfælde helt skæve, og der skal svares på de mest mærkelige ting, som ikke har meget med virkeligheden at gøre,« siger direktør Jan Misser og sætter samtidig spørgsmålstegn ved, om SKI har givet de lovede besparelser i de offentlige indkøb.

»Det offentlige er tydeligvis gået glip af de lovede stordriftsfordele. Til gengæld har vi fået et stift og ufleksibelt system,« siger han.

Roskilde-forhandleren Boresko er en af de mindre leverandører, som har budt ind på SKIs rammeaftaler. Direktør Jan Grye Pedersen fortæller om en meget kompliceret udbudsprocedure.

»Det er lidt som at slå i en dyne. Udbudsmaterialet er lavet så kompliceret, at ni ud af ti forhandlere opgiver på forhånd,« siger han og nævner, at alene miljøkravene i et konkret SKI-udbud fylder 200 sider.

Før jul blev SKIs direktør Søren Jakobsen fyret, og i begyndelsen af januar meddelte SKI, at halvdelen af de eksisterende rammeaftaler for offentlige indkøb skal opsiges eller revideres, fordi aftalerne strider mod EU’s udbudsregler. Samtidig har SKI indvarslet et såkaldt »paradigmeskifte«.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere