Konkurrenter beskylder Dataworld for grå handel

Dataworld kan kun sælge NEC DVD-brændere til så lave priser, fordi de køber ind på det grå marked, mener to konkurrenter.

Det irriterer direktøren hos Dalgaard Kontor og IT, at hans kunder kan få den samme vare meget billigere hos Roskilde-firmaet Dataworld end hos ham selv.
"Mine kunder kommer ind i min butik og spørger, hvordan det kan være, at de kan købe NEC-brændere meget billigere på Dataworlds site. Og jeg kan kun undre mig, eftersom deres pris ligger under min indkøbspris hos distributøren. Der må stikke noget under," lyder det mistænksomt fra direktør André Loft hos Dalgaard Kontor og IT i Holbæk.

Han selv køber sine produkter hos distributøren Compudis, og her forklarer salgskonsulent Jacob Siig, at lige præcis NEC's DVD brændere giver en meget lav margin for alle led i kanalen.
"Der er vel 10 kroners prisspænd mellem distributør og slutkunde. Så der er ikke meget at tjene. Hvis nogen har meget lave priser landet kan det skyldes, at de køber ind i udlandet på det grå marked. Det er der jo en del forhandlere, der gør, når markedet er så presset som det er," siger han til CRN.

Denne påstand afvises pure af Dataworlds direktør Birol Ilgoy
"Nogen må have rigtig ondt i røven. Alle vores ting er 100 procent i orden og vi køber ikke ind i udlandet, men kun hos danske distributører. Lige præcis NEC-brænderne får vi fra en stor dansk distributør," siger Birol Ilgoy, der dog ikke vil navngive den konkrete distributør. Han opfordrer de andre spillere til at lære lektien lidt bedre, når det gælder gode indkøbssteder.

Han er enig med Compudis' sælger i, at NEC's DVD brændere er meget populære, men mener modsat Compudis at margin er rimelig.
"Generelt er indtjeningen jo elendig på alt, men i forhold til visse andre produkter, hvor vi tjener 1 krone ved hvert salg, ser NECs DVD-brændere helt fornuftige ud," siger Birol Ilgoy, Compudis.
Firmaet sælger cirka 200 NEC DVD-brændere om ugen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere