For at få en virksomhed til at flyve har vi brug for både at idé-udvikle og sælge vores ideer til potentielle kunder og investorer.
Men hvordan gør vi bedst det i en digital verden?
Gennem mange år har et slideshow været en fast bestandel af de fleste præsentationer, selv om de kan være djævlens værk.
I fremtiden slipper vi næppe for dem, men til gengæld bliver det lettere at lave præsentationerne, og du kan slippe for at investere i dyre programmer som Microsoft PowerPoint.
Bye, bye Powerpoint
I stedet kan du med fordel bruge websiden SlideRocket. Her kan du skabe dine egne præsentationer direkte på internettet, og du finder de fleste af de funktioner, som du kender i PowerPoint.
Og når du har skruet en god præsentation sammen, behøver du ikke bekymre dig om at have filen med dig på din computers harddisk eller på en usb-pen.
I stedet kan du få adgang til præsentationen hvor som helst, hvis du blot logger ind på SlideRockets hjemmeside. SlideRocket tilbyder dog også, at du kan downloade et stykke software, der gør det muligt at skyde din præsentationer af uden en internet-forbindelse.
Her kan du også dele præsentationen med dine kolleger, der kan redigere i den - ligesom du naturligvis også kan få lov at redigere i deres.
Drop projektoren
Men hvem har sagt, at en god præsentation absolut skal blæses op på en projektor foran et stort publikum? Via SlideRocket er det også let at dele din præsentationer på internettet. Du sender blot et link, og så kan modtageren se den hjemme foran computerskærmen.
SlideRocket er gratis at bruge i en light-udgave, mens pro-udgaven koster 135 kroner om måneden (24 dollar), og SlideRocket findes også som app til iPad og HTML5-hjemmeside, der virker med iPhone.
Sådan brainstormer du på nettet
Et andet præsentationsværktøj er internet-tjenesten Prezi, som vi tidligere har omtalt her i spalterne. Ved hjælp af Prezi kan du indkorporere interaktive præsentation på din hjemmeside.
Lav smarte diagrammer
Det kan være nødvendigt at supplere sin præsentation med diagrammer. Ikke mindst, hvis det er mere komplicerede sammenhæng, der skal forklares. Her kan du bruge tjenesten LucidChart.
Med LucidChart er det en leg at lave detaljerede diagrammer, og det foregår direkte i din browser. Der er også mulighed for, at flere personer kan arbejde i det samme dokument på samme tid, som du måske allerede kender det fra Google Docs.
Det er gratis at bruge LucidChart.com, hvis du kun har brug for to brugere på én gang og ellers kan nøjes med 25 megabyte lagerplads. Er det ikke tilstrækkeligt for dig, koster det minimum 30 kroner (fem dollar) om måneden at bruge LucidChart.
Brainstorm på nettet
Normalt forbinder vi brainstorming med mødelokaler og notater skrevet på store whiteboard-tavler. Men det er også muligt at lave brainstorming på nettet.
Du har måske allerede et brainstormning-dokument, hvor du noterer dine gode ideer - og ofte kan det være en god idé at oprette det som et Google Doc, som du deler med din kolleger.
Men med siden SpiderScribe kan du lave brainstorming på nettet, der til enhver tid vil slå et Google Docs-dokument. Her få du det bedste fra online- og offline-verdenen kombineret i én løsning.
Du kan holde brainstorming uden at være bundet af tid og sted, men får den kreative frihed, som du kender fra whiteboardet i mødelokalet.
Når du åbner et nyt projekt i Spiderscribe, hedder det derfor også "et board." På dit board kan du frit notere og tegne samt vedhæfte billeder, dokumenter og kort fra eksempelvis Google Maps.