Artikel top billede

Apotheker koster HP 180 millioner kroner

Financial Times har regnet sig frem til, at Leo Apothekers 11 måneders ansættelse kan have kostet HP op til 180 millioner kroner - heraf 40 mio. i fratrædelsesgodtgørelse.

180 millioner kroner. Det har Financial Times regnet ud, at HP har måtte bløde for, at Leo Apotheker har været ansat som topchef hos it-giganten i 11 måneder.

Og ifølge Financial Times blogger Richard Waters  er det billigt sluppet i forhold til forgængeren Mark Hurd.

Richard Waters har brugt Leo Apothekers ansættelseskontrakt til at regne ud, hvad tyskeren har fået fra HP.

Regnestykket han har lavet i sin blog ser således ud.

  • 47 mio. kroner i bonus for at underskrive kontrakten og som kontant hjælp til at han skulle flytte sin familie til Californien.
  • 40 mio. kroner i konkret fratrædelsesgodtgørelse
  • 20 mio. kroner i aktier som han får lov til at beholde som en del af fratrædelsesaftalen.
  • 56 mio. kroner i aktier, som er baseret på at HP når visse financielle mål i løbet af de næste tre år. (Apotheker har derudover frasagt sig en bonus på yderligere aktier til en værdi på 40 mio. kroner)
  • 13 mio. kroner i bonus for 11 måneders arbejde (uklart om den kommer til udbetaling)
  • Til slut 1,6 mio. kroner for at dække Leo Apothekers tab og flybiletter, når Apotheker og familie skal flytte tilbage til Europa.

Apothekers afløser Meg Whitman får ikke samme gode kontrakt som tyskeren. Hvis HP bliver trætte af hende må hun nøjes med en fratrædelsesgodtgørelse på på 20 milioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere