Artikel top billede

Her er de fedeste viral-videoer, der hærger på nettet

Giv din virksomhed fed opmærksomhed på internettet. Her er nogle fantastiske eksempler på viral markedsføring, som du kan lære af.

Internettet kan være en fantastisk kilde til at skabe opmærksomhed om dit firma eller din sag.

Har du et videokamera, lidt held og en god portion kreativitet, kan du via YouTube og lignende sider nå ud til tusindvis af mennesker i hele verden, og som vi tidligere har fortalt, kan du endda tjene annonce-kroner på det.

Mange virksomheder og organisationer har for længst fået øjnene op for potentialet i at markedsføre sig via kreative videoklip, og de seneste år har den ene viral-kampagne efter den anden set dagens lys.

En effektiv viral-kampagne er ofte kendetegnet ved, at de store salgstaler er skubbet i baggrunden, og som regel vil du ikke ved første øjekast opdage, at der er tale om markedsføring.

I stedet er der fokus på at lave en historie, der er så god og sjov, at folk frivilligt sender klippet til deres venner og deler det på sociale netværks-sider.

På de følgende sider har vi udvalgte nogle af de seneste års fedeste, sjoveste og mest effektive eksempler på viral markedsføring.

Kan en iPad blendes?

Kan en reklame for en blender være interessant?

Man skulle ikke tro det, men grundlæggeren af blender-producenten Blendtec, Tom Dickson, har bevist det modsatte.

Siden 2006 har han stillet spørgsmålet "Will it blend?" (Kan det blendes?), og lagt videoer op på YouTube, hvor han bruger Blendtecs blendere til at knuse alt fra golfbolde til iPhones og iPads.

Efter at udstyret har været en tur i blenderen, hælder Tom Dickson normalt resterne ud på bordet foran sig og besvarer spørgsmålet med et: "Yes, it blends" (Ja, det kan blendes).

Siden 2006 har Tom Dickson produceret mere end 100 forskellige udgaver af sit show, og senest har han blendet en iPhone 4S.

Blendtecs show har været en enorm succes, og de mest populære udgaver får mange millioner visninger. Det gælder også klippet, du kan se herunder, hvor Tom Dickson blender en iPad.

Stjålen racer-bil skaber omtale

I 2006 skabte det stor medieopmærksomhed i USA, da en Nascar-racerbil tilsyneladende blev stjålet af en fan.

Optagelserne, som viser en fan, der på en californisk racerbane sniger sig ind i en bil og kører en hurtig tur, før han bliver overmandet af sikkerhedsvagter, fik sendetid på flere store tv-kanaler.

Men et par dage senere blev det afsløret, at det hele var et stunt, som virksomheden Taxbrain.com, der var sponsor for den pågældende bil, havde iscenesat for at få opmærksomhed på internettet.

Du kan se en optagelse af episoden herunder. Bemærk manden, der sniger sig ind i bilen cirka 3 minutter og 20 sekunder inde i klippet.

Viral-reklame sprænger dynamit i København

Den australske producent af surfer-tøj Quicksilver satte i 2006 København på verdenskortet.

Virksomheden stod bag en video, der ved første øjekast ligner en grynet amatøroptagelse, som viser en ung fyr, der kaster en stang dynamit i en af de københavnske søer. Derefter surfer hans kammerat på de bølger, som den efterfølgende eksplosion skaber. 

Videoen, som du kan se herunder, blev set millioner af gange på internettet, og den fik så stor opmærksomhed, at tv-programmet Mythbusters efterfølgende har forsøgt at udføre stuntet i praksis. Det populære Discovery-program kom dog til den konklusion, at det i virkelighedens verden ikke lader sig gøre at dynamit-surfe.

Flyrejsende får verdens fedeste velkomst

Det tyske teleselskab T-Mobile satser stort på viral markedsføring.

Det sker under overskriften Life's for Sharing, hvor virksomheden blandt andet har arrangeret et spil virkelighedens Angry Birds i Barcelona, en alternativ kirkelig ceremoni i forbindelse med det royale bryllup i Storbritannien og denne særlige velkomst til passagerer i Heathrow Airport ved London.

Klippet er indtil videre blevet set mere end 10 millioner gange på YouTube. Kampagnen er dog nok betydeligt mere velkoordineret, end man kan få indtryk af på det 3 minutter lange klip. Videoen er blevet optaget over 48 timer i Terminal 5 i Heathrow Airport, og flere end 300 personer har været med til at udføre den.

Bare bryster skal sænke farten

I 2006 florerede et tv-klip på nettet. Det er fremstillet som et nyhedsindslag på en amerikansk tv-station, der med forundring i stemmen kan fortælle om et nyt dansk tiltag, der skal skabe bedre trafiksikkerhed.

Det danske tiltag består angiveligt af topløse unge kvinder, der står i vejkanten og holder et vejskilt, der viser fartgrænsen.

I virkeligheden er det dog Rådet for Større Færdselssikkerhed, der står bag videoen, som henvender sig til unge mandlige fartsyndere og blev set af mere end 6,5 millioner internetbrugere fra hele verden.

Tiltaget med de bare bryster er naturligvis fri fantasi, men som et kuriosum kan det nævnes, at filmen nåede at vække forargelse i vores nabolande. Den svenske organisation VTI - statens väg- och transportforskningsinsitut - klagede ifølge den svenske avis Aftenposten til Rådet for Større Færdelssikkerhed over kampagnen.

Den svenske klage skyldes, at video-klippet i 2007 blev vist til en konference for 700 nordiske trafikforskere, og det svenske institut mente at vide, at flere af forskerne efterfølgende følte sig krænket over filmen.

Bryggeri tog fusen på italienske fodboldfans

Enhver fodboldfan kan få mareridt ved tanken om at skulle misse en stor afgørende fodboldkamp.

Og det var præcis, hvad 1.000 fans af den italienske fodboldklub AC Milan troede, at de skulle opleve i 2009.

Den hollandske ølproducent og Champions League-sponsor Heineken havde takket være 200 allierede i form af kærester, svigerforældre, chefer og skolelærere fået lokket 1.000 fodboldfans ind at høre en klassisk koncert, der skulle foregå, mens AC Milan spillede mod Real Madrid.

Men netop som de mange fodboldelskende mænd var ved at falde i søvn under koncerten, begyndte det klassiske orkester at spille Champions League-kendingsmelodien, og kampen tonede frem på storskærmen.

Heinekens stunt fik stor opmærksomhed, og eksempelvis sendte tv-stationen SkySport direkte fra den falske koncert.

Læs også:
Sådan tjener du kassen på dine Youtube-video




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere