Artikel top billede

Formula Micro på vej til comeback

Direktør Michael Dam ser lys for enden af tunnelen. Tilpasning af omkostningerne har fået den bornholmske forhandler tilbage på overskudskurs.

Direktør Michael Dam er ikke helt tilfreds, selv om bornholmske Formula Micro efter sidste års underskud atter kan fremvise sorte tal i regnskabet. Knap 180.000 kroner før skat, lyder bundlinien på. I det forrige regnskab endte regnskabet med et minus på knap 170.000 kroner før skat.

»Vi har sendt et rigtigt signal. Det er betydeligt bedre end et minus, men vi havde nu gerne set en stærkere bundline,« erkender Formula Micro-direktøren.

Det er først og fremmest omkostningstilpasning, der har forbedret regnskabet hos Formula Micro, fortæller Michael Dam.

»Bruttoavancen er stort set den samme, så det er omkostningerne vi har skåret i. Vi har måttet skille os af med en salgsmedarbejder,« uddyber han.

Han lægger ikke skjul på, at han hellere ville have været offensiv, end at reducere antallet af medarbejdere.

»Men der har ikke været råd,« konstaterer Formula Micro-direktøren.

I det nye regnskabsår går det allerede lidt bedre for den bornholmske forhandler. Michael Dam fortæller, at kunderne igen er begyndt at røre på sig.

»I foråret købte vi hosting-selskabet Ithuzet. Der er det lykkedes os, at fastholde kunderne og vi har endda fået flere til. Det tegner rigtig. For kunderne køber både udstyr og hosting,« siger Michael Dam.

Han betegner det også som positivt at flere af Formula Micros kunder ligger uden for Bornholm. Det gælder især hosting-forrentingen, men også Formula Micros Navision-afdeling, der ifølge Michael Dam har godt gang i den.

»Vi har haft så mange opgaver, at vi har måttet ud og hyre freelancere, for at kunne servicere alle kunder,« konstaterer han.

Derfor er Michael Dam også rimeligt fortrøstningsfuld, hvad angår det kommende regnskab.

»Vores omkostningsreduktion slår fuldt igennem i dette år, ligesom vi kan mærke, at kunderne igen er begyndt at ville investere. Jeg har også rigtigt travlt med at lave tilbud i øjeblikket. Det er første gang siden 2008, at vi føler, der er kommet gang i den igen,« konstaterer Michael Dam.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere