Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Hop køen over - Danske biblioteker klar med ebogs-platform

Ereolen.dk åbnede i går.

De danske folkebiblioteker har åbnet Ereolen.dk, hvor det er blevet lidt lettere at hente og læse de lånte bøger.

68 biblioteker medvirker i pilotprojektet, der åbnede i går med cirka 2000 titler på reolerne. Det har tidligere været muligt at låne digitale bøger på de danske biblioteker, men projektet skal gøre det lettere ved at lave en platformsuafhængig moderne arkitektur, der blandt andet gør bøgerne mulige at læse på iPads og andre tavle-pc'ere.

Ebøgerne kan læses på pc, smartphones og tablets. Websitet tjekker automatisk, hvilken platform brugeren anvender og sender ebogen i det rigtige format.
Servicen baseres på download og bygger på Adobe DRM-beskyttelse Adobe Digital Editions, der skal sikre ebøgerne imod piratkopiering. Der findes mange apps, der kan håndtere Adobes ebogsformat. For eksempel Bluefire der virker på både Android og iOS.

De fleste biblioteker lader deres brugere låne bøgerne i 30 dage. Hvis man ikke når at læse Walter Isaacsons biografi af Steve Jobs færdig, kan man genlåne den én gang i løbet af de 30 dage. Herefter skal man vente 90 dage, før man igen kan låne den.

"Folkebibliotekernes e-bogs projekt" løber i første omgang frem til 31. december 2012.

"Med den nye ebogsservice - eReolen.dk - tager bibliotekerne endnu et stort skridt imod servicering af borgerne på det digitale område. Ebøgerne vinder stadig større udbredelse, og det er vigtigt, at bibliotekerne er med på beatet og sørger for at understøtte borgernes behov. Det er med stor tilfredshed, at jeg kan konstatere, at over 50 forlag har tilmeldt sig servicen, og at tilsvarende gælder for flertallet af de danske biblioteker," siger direktør for Styrelsen for Bibliotek og Medier Jens Thorhauge.

Bibliotekerne har i forvejen Netlydbog.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere