Artikel top billede

Bliver 2012 ultrabook-computerens år?

Det næste år kommer til at stå i ultrabook'ens tegn. I hvert fald hvis man skal tro Intel, der satser stort på de tynde computere.

I sidste uge trådte Intel-chef Paul Otellini op på scenen under Intel Capital Global Summit i Californien og fortalte at supertynde ultrabooks med touch-skærme og Windows 8 vil være et stort fokus for firmaet i de næste 12 måneder. Intel har tidligere forudsagt at ultrabooks forventer at udgøre op mod halvdelen af markedet for mobile computere i 2012.

"Why 2012 Will be the Year of the Ultrabook", hedder overskriften på en artikel hos Wired, der ser nærmere på Intels store satsning.

Det er ellers ikke gået så godt indtil nu, men enhver begyndelse er jo svær. Asus og Acer har været tidligt ude med ultrabooks, men salget har været skuffende og fabrikkerne har nu fået besked på at producere 40 pct. færre computere end planlagt.

Alligesel satser Intel altså stort på ultrabooks - og forsøger nu at få producenterne til at indbygge touch-skærme i næste års modeller. Windows 8 kommer med en touch-baseret brugerflade - Metro - og Intel mener altså at det vil fungere optimalt på de tynde computere.

Navnet ultrabook er Intels egen opfindelse og skal adskille de nye computere fra almindelige bærbare og langsomme netbooks.

Prisen er stadig en udfordring. Intel har selv sat som mål at ultrabooks ikke må koste mere end 1.000 dollar, men analytikere mener at prisen skal ned på 699 dollar, hvilket er samme niveau som mainstream-notebooks.

Paul Otellini sagde da også på konferencen at der kommer ultrabooks med priser helt ned til 699 dollar. Men det kan blive en udfordring hvis prisen skal ned samtidig med at der skal indbygges berøringsfølsomme skærmpaneler.

Det store gennembrud for ultrabooks kan komme på den store messe for forbrugerelektronik, CES, i januar, hvor der ventes at blive lanceret 30-50 nye modeller i alle prissegmenter.

Foruden det tynde og lette kabinet skal en ultrabook også kunne starte på få sekunder og køre i lang tid uden opladning - den samme oplevelse, som man kender fra en tavlecomputer. Desuden er det selvfølgelig et krav, at computere med ultrabook-betegnelsen skal bruge Intel-chips.

Apple har haft en computer, som man kan kalde en ultrabook, lige siden 2008 - MacBook Air. Den blev relanceret i en tyndere udgave i 2010 og har nu samme ydelse som MacBook Pro. Men Apple har ingen ambitioner om at presse priserne - MacBook Air koster fra 1.000 dollar og opefter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere