Artikel top billede

Kom i totalt god arbejdsform med de her gadgets

Her er et par gadgets, der hjælper dig i form og advarer dig, hvis du sidder og feder den for længe på kontorstolen.

Din personlig form og velvære kan være afgørende for, hvor godt du udfører dit arbejde.

Eksempelvis hævder en amerikansk forfatter, at du vil være mere tilbøjelig til at komme for sent til dine møder, hvis du ikke får en god nattesøvn.

Her i spalterne har vi tidligere omtalt en række gadgets, der kan hjælpe dig til at få en bedre søvn og blidere opvågning.

Men nu er der kommet en ny gadget fra amerikanske Jawbone, der ikke blot giver dig en bedre søvn. Producenten hævder, at det det også kan forbedre dit generelle velbefindende, mens du er på arbejde.

Jawbone har døbt produkt Up, og det består af en iPhone-app og et smart armbånd, der måler dine bevægelser. Armbåndet er vandtæt og har indbygget en bevægelsessensor, en vibrator og et batteri, der kan klare 10 dage på en opladning.

Tjekker din søvn

Når du sover, registrerer den medfølgende iPhone-app, hvor godt du har sovet. Du kan eksempelvis se dine søvnmønstre, hvor meget du har været vågen, hvor uroligt du har sovet og hvor meget dyb søvn, som du har opnået. Og i løbet af dagen registrerer app'en, hvor meget du har bevæger dig, og hvor mange kalorier du forbrænder.

Jawbone er dog ikke de eneste, der tilbyder en gadget med denne type funktioner. 

Den amerikanske hjemmeside Fitbit har i flere år tilbudt, at brugerne kan holde styr på deres kaloriteindtag og motionsvaner ved manuelt at indtaste oplysningerne på Fitbits-hjemmeside.

Men nu har Fitbit også lanceret en tracker og en app, der ligesom Jawbone Up automatisk kan måle dit aktivitetsniveau og kvaliteten af din søvn.

Derfor er det ikke bare helse-fis

I stedet for et armbånd i stil med Jawbones minder Fitbits tracker mest om en digital cykelklemme, som du enten kan have liggende i lommen eller sætte fast på dit tøj. Vil du sove med den, kan du købe et særligt armbånd, som du kan sætte den fast i. 

Fitbits tracker er mere disket, men har ikke det samme flashy design som Jawbones Up-armbånd.

Jawbone har indbygget alarm

En særlig smart funktion ved Up-armbåndet er desuden, at hvis du eksempelvis sidder foran computeren i for lang tid, så vibrerer armbåndet og gør opmærksom på, at det er på tide, at du rejser dig op og får bevæget dig en smule. 

Og det er ikke bare helse-fis, når det anbefales, at du husker at bevæge dig for meget. 

Ifølge den rådgivende fysioterapeut Thomas Höfelsauer kan et stillesiddende arbejde have ganske alvorlige konsekvenser for helbredet. 

"Vi ved, at der hos folk med stillesiddende arbejde er en overdødelighed, som især skyldes hjertekarsygdomme," fortalte Thomas Höfelsauer til PC World Business Center tidligere på året. 

Du kan få Jawbone Up-armbåndet i syv forskellige farver, og det er designet af Jawbones foretrukne designer Yves Behar, der ud over ulandscomputeren OLPC også har designet den absurd dyre danske blærerøvsmobil Æsir Æ+Y. 

Prisen for Jawbone Up er dog mere rimelig. I USA har Jawbone UP siden lanceringen den 6. november kunnet købes for 99 dollar (cirka 550 kroner med den aktuelle kurs), mens der endnu ikke kendes en dansk pris eller lanceringstidspunkt.

Læs også:
Gooood morning - kom ud af sengen med disse gadgets
Sådan bliver din bærbare sund at arbejde med
Sådan undgår du at komme for sent til dine møder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere