Artikel top billede

Nu kommer tablet-skærme med super-opløsning

Produktionen af de første display-paneler med høj opløsning til tavlecomputere er nu startet.

Nu kender vi billedopløsningen i den næste iPad - den bliver på 2.048 x 1.536 pixels. Der har været mange rygter om de kommende tablet-skærme, men nu kommer DisplaySearch med den mest tydelige og troværdige udmelding indtil nu.

"Det sker lige nu - QXGA, 2.048x1536. Panel-produktionen er startet. Der er tre leverandører," siger analytiker Richard Shim til CNET.

De tre firmaer der skal fremstille skærmpaneler til iPad 3 er Samsung, Sharp og LGD. Apple har altså valgt at bestille skærmpaneler hos tre forskellige leverandører for at garantere at man kan producere skærmene i de nødvendige styktal. 

Det menes at producenterne stadig kæmper med kvaliteten - i starten skal op mod halvdelen af de nye paneler kasseres på grund af pixelfejl eller andre mangler. Wired ser nærmere på problemerne med kvaliteten i denne artikel.

Et 9,7-tommers panel med 2.048 x 1.536 punkter har en pixel-tæthed på 264 punkter per tomme (ppi). Til sammenligning har den nuværende iPad en opløsning på 1.024 x 768 pixel og en ppi-værdi på 132. Så ppi'en er altså fordoblet - men det er ikke helt Retina-kvalitet, som starter ved 300 ppi.

Shim fortæller også at iPad 3 skal bruge IPS-teknologi ligesom de aktuelle Apple-produkter og ikke AMOLED (active-matrix organic light-emitting diode) paneler.

Han forventer at de første færdige tavlecomputere med de nye super-displays skulle være klar i december og masseproduktionen kan så starte i februar og marts. Det passer med en forventet lancering af iPad 3 omtrent et år efter 2'eren og to år efter den første iPad.

DisplaySearch kan også afsløre at Apple overvejer at fremstille en mini-iPad med 7,85-tommers skærm, der måske kommer senere i 2012.

Det kan være Amazons succes med sin 7-tommers Kindle Fire, der har fået Apple til at genoverveje en mindre tavlecomputer. Den afdøde Steve Jobs har ellers tidligere afvist at gøre iPad'en mindre.

Apple har selvfølgelig ikke monopol på de nye tablet-skærme i høj opløsning og der kommer sandsynligvis en hel stribe af Android-modeller fra andre producenter med samme skærmpanel omtrent samtidig med iPad 3.

Den høje opløsning stiller også større krav til tavlecomputerens processor, grafikchip og hukommelse. Ligesom den aktuelle iPad kan køre iPhone-applikationer ved at "opskalere" dem, bliver det sikkert også muligt at blæse de eksisterende iPad-programmer op i større pixel-størrelse. Men for at udnytte den nye skærm fuldt ud kræves programmer der er forberedt til den høje opløsning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere