Artikel top billede

Her bliver privat piratkopiering lovligt

Fildeling er ikke blot lovligt men direkte gavnligt i Schweiz.

Mens andre europæiske lande strammer lovgivning for ulovlig fildeling, så går Schweiz i en helt anden retning.

Det lille smørhul i midten af Europa har besluttet, at downloading til privat brug ikke skader, og at der derfor ikke skal lovgives yderligere på området.

Den schweisiske regering henviser til en aktuel rapport, der påviste, at privat fildeling af beskyttede værker ikke havde nogen negativ påvirkning på indbyggernes forbrug af kulturelle goder. Faktisk kan piratkopiering have en positiv effekt.

Derfor har regeringen slået fast, at det fortsat skal være lovligt at downloade filer til privat brug, og at de schweiziske borgere ikke skal frygte indgreb a la de franske.

Rapporten kan findes på tysk her.

Piratkopiering skader udenlandske interesser

I rapporten understreges det, at immatrielle interesser skal beskyttes og piratkopiering skal reduceres så vidt muligt, men at det altid skal gøres ud fra et økonomisk regnestykke i forhold til, hvad der vindes og tabes på indgrebet.
Her omtales de franske udgifter til piratbekæmpelse for alt for store.

Domænespærringer af sider og 3-strikes-indgreb bliver også afvist på grund af den juridiske tvivl, der omgiver de kontroversielle tiltag.

I rapporten, som regeringen selv har bestilt, peger på, at ulovlig downloading i øjeblikket ikke påvirker det generelle forbrug af kulturelle varer - og at det i nogen sammenhænge kan øge salget af for eksempel biografbilletter og merchandise.

"Der er udsving at spore, men den andel af den samlede disponible indkomst, der anvendes på underholdning, har været nogenlunde konstant," står der i rapporten.

De schweiziske forskere lader dog til at fokusere meget specifikt på det nationale tab af fildelingen. For eksempel er der kun fem procent af  filmene i biograferne, der er produceret i landet. Det kan betyde, at udenlandske producenter kan mærke en større påvirkning af de schweiziske pirater.

Cirka en tredjedel af alle over 15 år i landet downloader jævnligt musik og film på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere