Artikel top billede

Patriot Act rammer også europæiske cloud-udbydere

Europæiske cloud-udbydere kan også blive tvunget til at udlevere data til de amerikanske myndigheder.

Microsoft, Google og alle andre cloud-udbydere med hovedsæde i USA kan blive tvunget til at udlevere data til de amerikanske myndigheder under den såkaldte Patriot Act - også selvom disse data ligger på et datacenter i Europa. Som ComON kunne fortælle i sommer, har USA adgang til alle cloud-data som ligger hos amerikanske cloud-udbydere.

Flere europæiske firmaer har forsøgt at bruge dette som et argument for, at man skal vælge en europæisk udbyder.

Men ifølge en uddybende analyse fra advokatfirmaet Covington & Burling gælder Patriot Act også for europæiske firmaer, hvis de på nogen måde har en forbindelse til USA.

"Under den gældende lov kan enhver virksomhed som er repræsenteret i USA blive mødt med krav om at udlevere data til myndighederne. Det gælder også for data som er gemt uden for USA og data som ligger hos en underafdeling eller et tilknyttet selskab," hedder det i redegørelsen.

Det betyder altså, at enhver europæisk cloud-udbyder som åbner et kontor i USA kan risikere at myndighederne forlanger at få kundernes data udleveret - ligesom det er tilfældet med amerikansk-ejede cloud-udbydere.

Der har været bekymringer om, at myndighederne i USA kan bruge den såkaldte Patriot Act og andre love til at få indsigt i data som europæiske virksomheder og offentlige institutioner har gemt i skyen - også uden at de pågældende bliver informeret om det.

Men advokatfirmaet skriver i sin redegørelse, at der er tale om en række misforståelser. Patriot Act er en pakke med udvidelser til den eksisterende lovgivning på området, som blev vedtaget efter terrorangrebet i 2001.

Allerede inden Patriot Act blev vedtaget havde myndighederne mulighed for at kræve adgang til data uden for USA (det var selvfølgelig længe inden, noget havde tænkt på begrebet "cloud computing").

Disse muligheder er udvidet nu, men der er også en række begrænsninger, og der henvises til at mange andre lande har lignende love, som giver politi og efterretningstjenester adgang til data.

Microsofts danske chef for Nordeuropa, Klaus Holse Andersen, har tidligere understreget overfor ComON, at Microsoft ligesom alle andre virksomheder er nødt til at overholde de gældende love og samarbejde med myndighederne.

USA Patriot Act er i øvrigt en forkortelse for "Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism Act of 2001".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.