Artikel top billede

Vælg din sidemand i flyet på Facebook

Hos flyselskabet KLM kan du snart vælge, hvem du vil sidde ved siden af, baseret på Facebook-profiler.

Forestil dig, at du skal sidde i mange timer klemt inde i et trangt flysæde. Du aner ikke, hvem du skal sidde ved siden af. Måske en skrigende baby eller en overvægtig person, der breder sig over armlænet. Nu er der hjælp på vej. Det hollandske flyselskab KLM er på vej med et nyt initiativ, hvor du kan vælge hvem der skal sidde ved siden af dig baseret på informationer fra sociale netværk.

Ideen er, at du skal forbinde din Facebook-profil med dine check-in-informationer og vælge en sidemand der har samme interesser. Så kan du være sikker på, at der er noget at snakke om på den lange tur.

KLM kalder denne service for "Meet & Seat" og den skal lanceres i det nye år. Det fortæller KLM-talsmand Mina Jarvis til International Business Times.

Den nye tjeneste bliver tilgængelig for alle flyrejsende, men hvis du er den type, der hellere vil sætte dine høretelefoner på og ignorere dine medrejsende, så kan du også vælge at dine profildata ikke skal være tilgængelige for de andre rejsende.

Det ser ud til at KLM vil bygge sit eget sociale netværk, men det skal trække på data fra Facebook.

Man kunne forestille sig nogle uheldige konsekvenser. Måske bliver en forretningsmand i business class placeret ved siden af en anden forretningsmand, som forsøger at sælge sit produkt på hele turen, eller en single-fyr bliver placeret sammen med en single-pige og deres date går helt skævt.

En rundspørge blandt 1.000 flyrejsende foretaget af en prissøgemaskine tidligere i år viste da også, at 45 pct. indrømmer at de har flirtet under rejsen, og 8 pct. har haft et forhold der er startet over skyerne.

Malaysia Airlines har tidligere forsøgt sig med en lignende service på Facebook hvor du kan se, hvem af dine venner der har booket en bestemt flyvning. Virgin Atlantic skulle også være interesseret i ideen.

Et andet selskab, AirTroductions, har tidligere forsøgt sit med en dating-service til "frequent flyers".  Men dén idé fik aldrig rigtig luft under vingerne.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere