Artikel top billede

Hvert fjerde billede bliver nu taget med en smartphone

Det gamle kamera er ved at forsvinde. Smartphones tager over.

I USA bliver mere end en fjerdedel af alle billeder nu taget med smartphones. Det fortæller de seneste tal fra NPD Group. For et år siden var det 17 procent af alle billeder, der blev taget med smartphones. Nu er tallet på 27 procent.

I samme periode er andelen af billeder der tages med traditionelle kameraer faldet fra 52 til 44 procent. Så tallene taler et tydeligt sprog. Smartphones er ved at overhale kameraer.

Hvis udviklingen fortsætter med samme hastighed, så bliver der måske allerede til næste år taget flere billeder med smartphones end med almindelige fotoapparater.

"Mobiltelefonen bliver især brugt til at tage billeder og video af spontane øjeblikke, mens for vigtige begivenheder er det stadig kameraer og camcordere, som er det første valg," siger analytiker Liz Cutting fra NPD Group.

Hun fremhæver at der nu tages flere billeder end nogensinde før. Kameraet ligger jo typisk derhjemme, men mobilen er altid i lommen. Derfor tager vi billeder i situationer, hvor vi tidligere ikke lige havde et kamera ved hånden.

Det er fortrinsvis de billige kompakte kameraer og camcordere, der kan mærke konkurrencen fra smartphones. Når det gælder "point-and-shoot" kameraer er salget faldet med 17 pct. målt i enheder og 18 pct. målt i kroner og øre i det sidste år.

For lomme-camcordere er faldet på 13 pct. målt i enheder og 27 pct. målt i omsætning. Salget af de traditionelle camcordere er også faldet med 10 pct.

Men der er stadig vækst i de dyre prisklasser, hvor smartphones stadig ikke kan matche kameraets kvalitet. Salget af kameraer med udskiftelig linse er steget med 12 pct. målt i antallet af solgte enheder, og point-and-shoot-kameraer med indbygget zoom på 10x eller mere er også steget med 16 pct.

Disse segmenter kan også være truet, efterhånden som kameraerne i mobilerne bliver endnu bedre og får større zoom.

Måske vil kameraet i sidste ende lide samme skæbne som musikafspilleren og de mobile GPS-enheder - det vil forsvinde ind i smartphonen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere