Så nemt bryder man ind i beskyttede trådløse netværk

Trådløse netværk kan nemt knækkes. Et værktøj som udnytter en sårbarhed i WPS-protokollen er nu frigivet som open source.

I sidste uge kunne en østrigsk sikkerhedsforsker afsløre en sikkerhedsbrist i den såkaldte Wi-Fi Protected Setup (WPS) protokol, der bruges i mange trådløse routere. Den skal gøre det lettere at koble nye enheder til trådløse netværk, men nu viser det sig, at det er forholdsvis nemt at finde frem til den pin-kode der skal beskytte netværket.

Nu fortæller det amerikanske firma Tactical Network Solutions, at firmaets værktøj Reaver udnytter netop denne sikkerhedsbrist til at knække trådløse netværk. Reaver har været på markedet i et år, men Tactical Network Solutions har ikke fortalt før nu, hvilken sårbarhed det udnytter. Nu har firmaet besluttet at frigive programmet som open source.

Reaver er ikke kun i stand til at finde WPS-pinkoden, men kan også knække kodeordet til WPA/WPA2 i løbet af 4-10 timer. Hermed er der fuld adgang til routeren.

Næsten alle routere fra Belkin, D-Link, Netgear og Linksys leveres med WPS aktiveret. Så det skulle være millioner af routere, der er ramt af sikkerhedsbristen.

Det grundlæggende problem er, at man kan gætte sig frem til pin-koden med et brute force-angreb - altså ved at afprøve alle mulige kombinationer. Det lyder som en stor opgave at finde frem til de rigtige otte cifre, men designfejlen betyder, at hackeren i første omgang kun behøver at finde de fire første cifre. Herefter bliver det sidste ciffer også afsløret. Så er der kun tre tilbage.

Resultatet er, at det kan klares med omkring 11.000 forsøg. Mange routere tillader et ubegrænset antal forsøg, så man kan blot skrive et program som afprøver alle tænkelige kombinationer. I andre tilfælde kan man få routeren til at lukke ned, hvis man bombarderer den med forespørgsler.

US-Cert anbefaler at man helt bør deaktivere WPS indtil der er fundet en løsning på problemet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Gå hjem møde: GDPR og skygge-it

Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Hvordan får I både styr på skygge-IT og sikrer brugerne adgang til nettets glæder og dermed de værktøjer, der gør dem mere produktive samtidigt med, at man får styr på IT-sikkerheden, compliance, risk og herunder persondataforordningen? Kom og få svar

21. marts 2018 | Læs mere


Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere

Premium
Seks måder at fastholde dine dygtige it-folk på i et brandvarmt rekrutterings-marked
Det går over stok og sten i den danske it-branche, hvor der er rift om de dygtige it-folk. Det gør fastholdelse til en vigtig opgave. Her har du seks gode råd til at fastholde firmaets (nok) vigtigste aktiver, nemlig medarbejderne.
CIO
Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen
Tech fra Toppen: It- og forretningsudvikling er to sider af samme sag. It- og digitaliseringsdirektør i Alm. Brand, Thomas Erichsen, er gæst i Computerworlds podcast-serie Tech fra Toppen, hvor vi går all in på it-ledelse, governance og sammenhængen med forretningen.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.