Artikel top billede

Så nemt bryder man ind i beskyttede trådløse netværk

Trådløse netværk kan nemt knækkes. Et værktøj som udnytter en sårbarhed i WPS-protokollen er nu frigivet som open source.

I sidste uge kunne en østrigsk sikkerhedsforsker afsløre en sikkerhedsbrist i den såkaldte Wi-Fi Protected Setup (WPS) protokol, der bruges i mange trådløse routere. Den skal gøre det lettere at koble nye enheder til trådløse netværk, men nu viser det sig, at det er forholdsvis nemt at finde frem til den pin-kode der skal beskytte netværket.

Nu fortæller det amerikanske firma Tactical Network Solutions, at firmaets værktøj Reaver udnytter netop denne sikkerhedsbrist til at knække trådløse netværk. Reaver har været på markedet i et år, men Tactical Network Solutions har ikke fortalt før nu, hvilken sårbarhed det udnytter. Nu har firmaet besluttet at frigive programmet som open source.

Reaver er ikke kun i stand til at finde WPS-pinkoden, men kan også knække kodeordet til WPA/WPA2 i løbet af 4-10 timer. Hermed er der fuld adgang til routeren.

Næsten alle routere fra Belkin, D-Link, Netgear og Linksys leveres med WPS aktiveret. Så det skulle være millioner af routere, der er ramt af sikkerhedsbristen.

Det grundlæggende problem er, at man kan gætte sig frem til pin-koden med et brute force-angreb - altså ved at afprøve alle mulige kombinationer. Det lyder som en stor opgave at finde frem til de rigtige otte cifre, men designfejlen betyder, at hackeren i første omgang kun behøver at finde de fire første cifre. Herefter bliver det sidste ciffer også afsløret. Så er der kun tre tilbage.

Resultatet er, at det kan klares med omkring 11.000 forsøg. Mange routere tillader et ubegrænset antal forsøg, så man kan blot skrive et program som afprøver alle tænkelige kombinationer. I andre tilfælde kan man få routeren til at lukke ned, hvis man bombarderer den med forespørgsler.

US-Cert anbefaler at man helt bør deaktivere WPS indtil der er fundet en løsning på problemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere