Så nemt bryder man ind i beskyttede trådløse netværk

Trådløse netværk kan nemt knækkes. Et værktøj som udnytter en sårbarhed i WPS-protokollen er nu frigivet som open source.

I sidste uge kunne en østrigsk sikkerhedsforsker afsløre en sikkerhedsbrist i den såkaldte Wi-Fi Protected Setup (WPS) protokol, der bruges i mange trådløse routere. Den skal gøre det lettere at koble nye enheder til trådløse netværk, men nu viser det sig, at det er forholdsvis nemt at finde frem til den pin-kode der skal beskytte netværket.

Nu fortæller det amerikanske firma Tactical Network Solutions, at firmaets værktøj Reaver udnytter netop denne sikkerhedsbrist til at knække trådløse netværk. Reaver har været på markedet i et år, men Tactical Network Solutions har ikke fortalt før nu, hvilken sårbarhed det udnytter. Nu har firmaet besluttet at frigive programmet som open source.

Reaver er ikke kun i stand til at finde WPS-pinkoden, men kan også knække kodeordet til WPA/WPA2 i løbet af 4-10 timer. Hermed er der fuld adgang til routeren.

Næsten alle routere fra Belkin, D-Link, Netgear og Linksys leveres med WPS aktiveret. Så det skulle være millioner af routere, der er ramt af sikkerhedsbristen.

Det grundlæggende problem er, at man kan gætte sig frem til pin-koden med et brute force-angreb - altså ved at afprøve alle mulige kombinationer. Det lyder som en stor opgave at finde frem til de rigtige otte cifre, men designfejlen betyder, at hackeren i første omgang kun behøver at finde de fire første cifre. Herefter bliver det sidste ciffer også afsløret. Så er der kun tre tilbage.

Resultatet er, at det kan klares med omkring 11.000 forsøg. Mange routere tillader et ubegrænset antal forsøg, så man kan blot skrive et program som afprøver alle tænkelige kombinationer. I andre tilfælde kan man få routeren til at lukke ned, hvis man bombarderer den med forespørgsler.

US-Cert anbefaler at man helt bør deaktivere WPS indtil der er fundet en løsning på problemet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere

Premium
Tech Mahindra opsagde tryghedsaftaler for kommende IBM-ansatte syv uger efter KMD: Fra nytår forsvinder 10 måneders fratrædelsesperiode
Under syv uger efter KMD i foråret opsagde to tryghedsaftaler for selskabets ansatte, lavede Tech Mahindra en lignende manøvre. Tryghedsaftalerne omfatter en del af de medarbejdere, der fra starten af oktober overgår til IBM, hvor de kan risikere at blive fyret efter årsskiftet.
Computerworld
Studieguide: Følg disse råd og få mest smartphone for pengene - disse fire smartphones er de bedste køb lige nu
En ny, velfungerende smartphone behøver ikke at koste alverden. Sådan får du masser af mobil til få penge.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Amazon kan komme til at lide samme skæbne som Uber i Danmark - fagbevægelse ruster sig til kamp
Den danske fagbevægelse står klar til at give Amazon en varm velkomst på det danske marked. Spørgsmålet er derfor om et stærkt samarbejde mellem på den side detailbranchen og internethandlen og på den anden side fagbevægelsen vil kunne skabe et bolværk mod Amazons indtog, eller om Amazon har lært af Uber og Ryanairs fejl?
White paper
Gør som millioner af andre brugere i hele verden - bind hele dit forretningssystem sammen med Microsoft Dynamics 365 Business Central
Alle kender efterhånden til ”digital transformation”, og uanset hvor langt din virksomhed er i processen, så kan I med det rette forretningssystem, tage de nødvendige skridt og løfte det hele op i skyen. Herigennem opnår I højere effektivitet gennem automatisering og enklere arbejdsgange for jeres medarbejdere. Det er nemt og hurtigt at komme i gang, og løsningen kan tilpasses i takt med at jeres forretningsbehov ændrer sig. Bliv klogere på Microsoft Dynamics 365 Business Central her.