Artikel top billede

Her er pc'en der kan udmanøvrere iPad

Tynd som knækbrød, lang batterilevetid og smarte funktioner som touchscreen og talegenkendelse. Intel har netop afsløret, hvordan en bærbar computer kommer til at se ud om kort tid.

Hvis du i dag sidder med en klodset bærbar, som vejer mere end en skraldesæk fyldt med sten, vil du blive begejstret for Intels kommende plan.

Processor-producenten har nemlig på den store forbrugerelektronik-messe CES i Las Vegas netop vist, hvordan vores bærbare computere kommer til at se ud i den nærmeste fremtid.

Her vil Intel storsatse på de såkaldte ultrabooks, der er supertynde, har lang batterilevetid og godt med maskinkraft.

Vi har allerede set første bølge af Intel-ultrabooks, som skyllede ind os i 2011 med modeller som Acer Aspire S3, Sony Vaio Z og Asus Zenbook UX31.

Men de kommende computere får flere funktioner som touchscreen, stemmestyring og mulighed for at styre pc'en ved at vifte med hænderne, som minder om Kinect fra Xbox 360.

Desuden kan vi forvente, at de flade følgesvende får gyroskop-sensor.

Det har vi tidligere set i mobiler, og funktionen kan blandt andet bruges i spil, hvor du skal bevæge og dreje telefonen.

Intel fremviste også en prototype på en bærbar med en gennemsigtig touchscreen i stedet for en traditionel trackpad.

Computeren kaldes Nikiski, og når den er lukket sammen, betyder det gennemsigtige design, at du alligevel kan se et udsnit af skærmen med e-mail, aftaler og andre vigtige informationer.

Det foregår via Microsofts Metro-brugergrænseflade, som lanceres med Windows 8.

Når computeren er åben, fungerer touchskærmen ifølge Mashable.com som en bred trackpad, der har håndfladegenkendelse, så cursoren ikke flipper ud, når du hviler hænderne på maskinen.

Du kan se den utrolige computer i aktion i denne video (lyden er dårlig i begyndelsen):

Intel stiller en række krav, før pc-producenterne kan få lov at kalde deres maskiner ultrabooks.

De må ikke veje mere end 1,4 kilo, og de må ikke være mere end to centimeter tykke.

Batterilevetiden skal minimum være mellem fem og otte timer, og maskinerne skal være udstyret med SSD-diske i stedet for traditionelle, mekaniske harddiske.

Det sikrer en hurtigere opstart, og at den bærbare pc kan vågne fra dvale på mindre end fem sekunder.

Næste bølge af ultrabooks forventes at ramme i løbet af foråret, men Intel regner med, at det store folkelige gennembrud for de flade følgesvende først bliver efter sommerferien.

Her skal mange studerende købe nye computere til skolestart, og de tynde, lette og hurtige ultrabooks kan blive et hit.

Den første generation af ultrabooks har været baseret på Intel-platformen Sandy Bridge, mens de kommende maskiner vil benytte Ivy Bridge.

Ifølge IDG News Service fremviste Acer søndag den kommende Aspire s5 baseret på Ivy Bridge, og pc-producenten fortalte, den nye platform forbedrede processoren med 20 procent, mens grafikdelen præsterede 30 procent bedre i forhold til Sandy Bridge.

Her er en video fra Intels pressemøde på CES i Las Vegas, hvor nogle af nyhederne blev præsenteret:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere