Artikel top billede

Ashton Kutcher og danske Nikolaj Nyholm investerer i internet-firma

Hollywood-stjernen Ashton Kutcher skyder penge i det tyske startup Gidsy. Danske Sunstone Capital er også med.

Det tyske startup Gidsy har for alvor fået vind i sejlene. Internet-firmaet har netop gennemført en ny investeringsrunde og hentet mere end seks millioner kroner i frisk kapital. Pengene kommer blandt andet fra danske Sunstone Capital, der har den kendte iværksætter Nikolaj Nyholm som partner. Han stiftede domæne-firmaet Speednames i 1999 og stod i spidsen for Polar Rose, der blev solgt til Apple for et større millionbeløb.

Gidsy er kun eksisteret i to måneder og ideen blev undfanget for blot seks måneder siden. Det er en slags markedsplads for oplevelser, hvor brugerne kan tilbyde alt fra restaurantbesøg til guidede vandringer. Det tyske firma er startet i Berlin, men tjenesten dækker nu også Amsterdam og New York, og skal snart udvides til San Francisco og London. Pengene skal bruges til at få flere byer med.

"Vi er på vej til at blive Lonely Planet 2.0 for den næste generation af rejsende og lokale, overalt," siger medstifteren Floris Dekker.

Foruden danske Sunstone Capital deltager også Index Ventures, Werner Vogels, Peter Read og Hollywood-skuespilleren Ashton Kutcher i den nye investeringsrunde.

"Gidsy er et fremragende bevis på det potentiale, der ligger i fællesskabs-baserede markedspladser," siger Nikolaj Nyholm.

Hollandske Floris Dekker stiftede Gidsy sammen med sin bror Edial Dekker og østrigske Philipp Wassibauer. Floris Dekker er også kendt for bloggen Little Big Details.

I den første runde har blandt andet Alexander Ljung og Eric Wahlforss fra Soundcloud, Matt Stinchcomb fra Etsy, Felix Petersen fra Amen og Christop Maire skudt penge i selskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.