Artikel top billede

Hent spillet Bill Gates lavede i 1981

Der er pustet nyt liv i det æsel-spil, som Bill Gates var med til at lave.

Spillet Donkey.bas vil næppe imponere den generation af gamere, som er vokset op med Gran Turismo eller Modern Warfare, men med spilhistoriske briller er spillet alligevel interessant.

Ikke mindst fordi Microsoft-stifter Bill Gates selv var med til at programmere det i 1981. Spillet har nu - 30 år senere - fået fornyet opmærksomhed, da XVision har porteret spillet til iPhone og iPad.

Gates programmerede spillet sammen med Neil Konzen i BASIC, og da det var færdigt i begyndelsen af 80'erne, var det formentlig det først af sin slags til DOS på PC, hvor det gjorde brug af lyd og 8-bit grafik.

Gameplayet er yderst simpelt. Det handler blot om at undgå at påkøre æsler på en tosporet vej.

Donkey.bas og mange andre gamle spil kan hentes gratis på Abandonia. Spillet koster 6 kroner til iOS:
Se videoen, og bedøm selv om den er pengene værd:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere