Artikel top billede

Se det norske super-datacenter

Nu skal et af verdens mest miljøvenlige datacentre bygges i Norge.

På et pressemøde i sidste uge kunne det statsligt ejede Entra Eiendom og HP præsentere deres planer om at lancere det, som partnerne selv beskriver som verdens mest sikre og miljøvenlige datacenter. Det nye gigantiske datacenter skal bygges i Fet kommune i nærheden af Oslo. Det samlede areal bliver på 30.000 kvm med et energiforbrug på 60 megawatt.

"Satsningen Greenfield Datacenter skal ved hjælp af nyudviklede teknologiske løsninger bidrage til en stor reduktion af omkostningerne til drift af servere, reducere arealbehovet og sørge for et stærkt reduceret energiforbrug i forhold til dagens spredte datacentre," siger Kyrre Olaf Johansen, der er adm. direktør i Entra Eiendom.

Planen er at Greenfield Datacenter skal have et betydeligt lavere energiforbrug end et almindeligt datacenter. Det skal blandt andet opnås med friluftskøling. Desuden er der planer om at genvinde yderligere 50 procent af energien i form af varme. Denne kan så bruges til opvarmning af den nærliggende industri.

Datacenteret skal bygges trin for trin - de første 8.000 kvm består af fire blokke med 2.000 kvm hver.

Sikkerheden spiller også en stor rolle - Entra Eiendom mener at beskyttelsen bliver betydelig bedre end i dagens lokale datacentre.

"Gennem denne datacenterløsning tilbyder Entra den bedste sikkerhed som findes inden for datalagring og processering. Det omfatter betydelig fysisk sikring af området og avancerede højteknologiske sikkerhedssystemer til driften," siger Kyrre Olaf Johansen.

Partnerne peger på, at Norge har en række fordele i form af teknologi, infrastruktur, naturressourcer og klimatiske forhold.

Statsselskabet Entra Eiendom mener ligefrem at Norge kan blive en ledende nation inden for datalagring.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere