Artikel top billede

Dansk varehuskæde mister mailadresser og cvr-numre ved indbrud

Dataindbrud hos Metro meldt til politiet og Datatilsynet.

Der har været indbrud hos Metro. Men der er ikke smadret nogle vinduer.

Varehuskæden med butikker flere steder i landet har meldt et dataindbrud til Glostrup Politi. Metro har angiveligt også meldt sagen til Datatilsynet. ComON har i dag ikke kunnet få bekræftet, om tilsynet vil starte en sag på data-tabet.

Det er foregået i sidste uge. Ifølge Metros informationsafdeling blev hullet lukket, så snart det blev opdaget, at ubudne gæster var i færd med at suge data ud af systemet. Indbruddet blev opdaget af Metros eget interne overvågningssystem.

Sagen er overladt til politiet, derfor vil Metro ikke oplyse præcise detaljer om indbruddet eller antal af kompromiterede kunder.

Men de data, som gerningsmænd har haft held til at hente, stammer fra de data, som er gemt for at oprette Metro-kundekort. Det vil sige cvr-nummer, navn, adresse og e-mailadresser.

"Vi beklager oprigtigt episoden. Men det er vigtigt at pointere at intet i de data, som uvedkommende desværre har opnået adgang til, har relation til passwords eller betalingstransaktioner," skriver Metro i en undskyldning til kunder. 

Informationer som marketingchef Morten Stryhn beskriver som "ikke følsomme data". Men som han erkender kan misbruges til spam eller lignende.

Pas på fusk

Derfor opfordrer Metro sine kunder til at være forsigtige i den kommende tid, hvis de skulle modtage post fra nogen, der udgiver sig for at være varehuskæden.

"Vi beklager oprigtigt episoden, og vi håber ikke, at du får unødige gener på bagrund af ovenstående. Vi opfordrer generelt til at være ekstra varsom i forbindelse med afgivelse af login-informationer og betalingsoplysninger," skriver Metro.

Hvis man er i tvivl, om man har modtaget lovlig post, kan man skrive direkte til marketing-mailbox@metro.dk.

Domæner, der er eget af Metro i Danmark, er: metro.dk, deliverymetro.dk, metroshop.dk metrogavekort.dk og metrokrudt.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere