Artikel top billede

Nvidia satser på billige smartphones

En smartphone med dual-core-processor behøver ikke koste mere end 1.000 kroner, mener Nvidia.

Nvidia ser et stort marked for smartphones med dual-core-processor til en langt billigere pris end det, som Apple forlanger for sin iPhone 4S. Det fortalte Nvidia-chef Jen-Hsun Huang i forbindelse med fremlæggelsen af firmaets kvartalsregnskab i denne uge, melder CNET.

Han kalder dette for en "1.000 RMB telefon" med henvisning til den kinesiske valuta renminbi. I Kina koster iPhone 4S omkring 5.000 RMB.

Så Nvidia mener altså, at man kan sælge smartphones med firmaets dual-core Tegra 2-processor til en femtedel af denne pris. De vil så køre med Android som operativsystem.

"Det er en meget spændende mulighed for os. Vi er først lige ved at komme ind på dette marked," sagde Huang.

I denne superbillige smartphone vil man så kombinere Tegra 2-processoren med et 3G-modem - og det skulle stadig være muligt at holde prisen nede på omkring 900 kr. (i hvert fald på det kinesiske marked).

Men der er også andre interessante nyheder fra Nvidia. Der ventes med spænding på de første smartphones med quad-core-processoren Tegra 3, som indtil nu kun bruges i tavlecomputere.

Nvidia fortæller at HTC kommer med en Tegra 3 smartphone, og det ventes at flere nye modeller bliver vist frem på den kommende Mobile World Congress i Barcelona. Der er også lækket informationer om en LG-telefon med fire kerner, X3, som skulle køre med Android 4.0.

Jen-Hsun Huang indrømmede at det går langsommere end ventet med at skifte til 28-nanometer chipproduktion, og det kan forsinke Nvidias nye produkter. I øjeblikket arbejder man på at integrere en Tegra-processor og et LTE-modem på samme chip.

Rivalen Qualcomm, som Nvidia betegner som sin største konkurrent, har allerede en ARM-processor med integreret 4G-modem.

Den store udfordring for Nvidia er dog, at både Samsung og Apple har øget deres markedsandel - og de bruger ikke Nvidia-chips i deres nye smartphones og tavlecomputere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere