Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Nvidia satser på billige smartphones

En smartphone med dual-core-processor behøver ikke koste mere end 1.000 kroner, mener Nvidia.

Nvidia ser et stort marked for smartphones med dual-core-processor til en langt billigere pris end det, som Apple forlanger for sin iPhone 4S. Det fortalte Nvidia-chef Jen-Hsun Huang i forbindelse med fremlæggelsen af firmaets kvartalsregnskab i denne uge, melder CNET.

Han kalder dette for en "1.000 RMB telefon" med henvisning til den kinesiske valuta renminbi. I Kina koster iPhone 4S omkring 5.000 RMB.

Så Nvidia mener altså, at man kan sælge smartphones med firmaets dual-core Tegra 2-processor til en femtedel af denne pris. De vil så køre med Android som operativsystem.

"Det er en meget spændende mulighed for os. Vi er først lige ved at komme ind på dette marked," sagde Huang.

I denne superbillige smartphone vil man så kombinere Tegra 2-processoren med et 3G-modem - og det skulle stadig være muligt at holde prisen nede på omkring 900 kr. (i hvert fald på det kinesiske marked).

Men der er også andre interessante nyheder fra Nvidia. Der ventes med spænding på de første smartphones med quad-core-processoren Tegra 3, som indtil nu kun bruges i tavlecomputere.

Nvidia fortæller at HTC kommer med en Tegra 3 smartphone, og det ventes at flere nye modeller bliver vist frem på den kommende Mobile World Congress i Barcelona. Der er også lækket informationer om en LG-telefon med fire kerner, X3, som skulle køre med Android 4.0.

Jen-Hsun Huang indrømmede at det går langsommere end ventet med at skifte til 28-nanometer chipproduktion, og det kan forsinke Nvidias nye produkter. I øjeblikket arbejder man på at integrere en Tegra-processor og et LTE-modem på samme chip.

Rivalen Qualcomm, som Nvidia betegner som sin største konkurrent, har allerede en ARM-processor med integreret 4G-modem.

Den store udfordring for Nvidia er dog, at både Samsung og Apple har øget deres markedsandel - og de bruger ikke Nvidia-chips i deres nye smartphones og tavlecomputere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.