BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

Canalys: Consumerization rykker ved kanalen

Øget brug af tablets og smartphones skaber nye forretningsmuligheder for kanalen indenfor it-management , sikkerhed og rådgivning, siger Duncan Clark fra den britiske analysevirksomhed Canalys.

»Consumerization handler for it-kanalen ikke om devices og hardware, men om hvilke services slutbrugerne har behov for, og hvordan de forbruges.«

Sådan siger analytiker Duncan Clark fra det britiske rådgivnings- og analysefirma Canalys i et interview med CRN.

Clark mener, at mange it-forhandlere er for reaktive i deres svar på ændringer i teknologi og marked og derfor overser de forretningsmuligheder, som øget brug af devices som smartphones, tablets og forskellige styresystemer og hardwareplatforme skaber for it-kanalen.

Den øgede kompleksitet i kundernes it-miljø åbner nemlig samtidig mulighed for at skabe værdi ved at hjælpe og rådgive kunderne om løsninger, der kan håndtere det, i stedet for at præsentere endnu flere nye produkter. Det kan eksempelvis dreje sig om, hvordan man får flere forskellige operativsystemer til at fungere indenfor den samme it-løsning eller udvikling af sikkerhedspolitikker.

»Forhandlerne skal se på, hvilke services slutbrugerne har behov for og hjælpe kunderne med at bringe disse services ud på forskellige platforme. Så fremfor at fokusere på produkter, bliver forhandlernes opgave i stedet at skabe en dialog med om hvordan kundernes forretning er skruet sammen,« siger Duncan Clark.

Han peger samtidig på, at ændringerne i markedet stiller endnu større krav om tillid og samarbejde mellem forhandlere, distributører og producenter.

»Den største fare består i, at producenterne sætter for stort fokus på en enkelt teknologisk trend, som meget let bliver overhalet indenom af en ny udvikling enten indenfor teknologi eller i kundens behov. Cloud er et godt eksempel på det problem, med de mange forskellige versioner af hvad cloud egentlig er for noget. Så producenterne må opruste deres marketing-arbejde for at positionerne nye teknologier og samtidig gøre det klart, at der er store forandringer på vej, når det gælder de salgsprocesser, som kommer til at gælde på fremtidens marked,« siger Duncan Clark.

Den 1. marts deltager Duncan Clark fra Canalys som oplægsholder i CRNs Channel World-konference, hvor han udover consumerization også vil tale om, hvilken betydning cloud, mobility og grøn it har for kanalen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliarder kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.