Artikel top billede

Tusindvis af danskere i demonstration mod ACTA

Lørdag er store demo-dag for ACTA-modstandere i hele Europa. 12.000 har meldt sig til i København.

Menneskerettigheder bør komme i forreste række, også på internettet. Sådan lyder budskabet fre arrangørerne af den store demonstration mod ACTA, som holdes i morgen lørdag.

På aktionens Facebook-side kan man se, at demonstrationen bliver omfattende. Hvis alle de personer, der har tilmeldt sig på Facebook virkeligt dukker op, vil 12.000 personer råbe anti-ACTA-slagord og vifte med anti-ACTA-skilte alene i København. Også i Odense, Aalborg og Århus holdes der anti-ACTA-demonstrationer.

Det er medlemmer af organisationen Stop ACTA i Danmark, der har inviteret danskerne til at gå i demonstrationstog. De mener, at ACTA vil medføre en bred vifte af dårligdomme, hvis traktaten bliver endelig vedtaget. (Danmark og EU-Kommissionen har allerede skrevet under på traktaten, men underskriften afventer endelig godkendelse fra EU Parlamentet)

Kritikken går ifølge en pressemeddelelse fra Stop ACTA både på forhandlingsprocessen, som foregik i smug bag lukkede døre, og på selve aftaleteksten, hvis konsekvenser for internetbrugeres grundlæggende rettigheder har fået Amnesty International til at kalde aftalen »en Pandoras æske af mulige menneskerettighedskrænkelser.«

Stop ACTA Danmark kalder sig et paraply-initiativ, der tæller flere organisationer og græsrødder, blandt andre fagforbundet Prosa, IT-politisk Forening, og den internetpolitiske tænketank Bitbureauet.

I mange andre EU-lande er der bebudet demonstrationer mod ACTA i morgen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere