Artikel top billede

Android-apps har også adgang til brugerens billeder

Mobile applikationer på Android-telefoner har adgang til dine private billeder - uden at spørge om tilladelse.

I denne uge blev det afsløret at mobil-applikationer på iPhone og iPad har adgang til brugerens private billeder. Hvis brugeren har givet tilladelse til, at applikationen kan bruge den aktuelle lokation, så har softwaren adgang til at kopiere hele fotobiblioteket uden at brugeren bliver informeret om dette.

Nu viser det sig, at problemet også eksisterer på Android, og her er det faktisk endnu værre. For applikationen behøver end ikke spørge om tilladelse. Google bekræfter overfor New York Times, at alle applikationer har fri adgang til billederne på telefonen og dermed også kan sende dem tilbage over nettet til en vilkårlig server.

Det eneste krav er, at applikationen har lov til at kommunikere med nettet.

Android-applikationer skal informere brugeren hvis de ønsker adgang til andre typer af data - som adressebogen, beskeder eller telefonens lokation - og derfor er det overraskende, at der er fri adgang til billeder. Ifølge Google ligger forklaringen i, at de første Android-telefoner brugte eksterne hukommelseskort til at gemme billeder.

Derfor valgte Google en model, som minder om filsystemet i Windows og Mac OS, hvor applikationer også har fri adgang til de gemte filer.

Google tilføjer at man overvejer at ændre dette, så applikationer skal spørge om lov inden de kan overføre brugerens billeder.

New York Times har fået udviklet en test-applikation, som tager det seneste billede på telefonen og sender det til et offentligt fotodelings-site. Brugeren bliver kun informeret om, at applikationen skal have adgang til nettet, men ikke om kopieringen af billederne.

Problemet bliver forstærket af, at kontrollen i Android Market er mindre stram end i Apple App Store. Så det er lettere at sprede en applikation, der stjæler brugerens billeder, og der vil gå længere tid inden den bliver opdaget og fjernet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere