Artikel top billede

Android-apps har også adgang til brugerens billeder

Mobile applikationer på Android-telefoner har adgang til dine private billeder - uden at spørge om tilladelse.

I denne uge blev det afsløret at mobil-applikationer på iPhone og iPad har adgang til brugerens private billeder. Hvis brugeren har givet tilladelse til, at applikationen kan bruge den aktuelle lokation, så har softwaren adgang til at kopiere hele fotobiblioteket uden at brugeren bliver informeret om dette.

Nu viser det sig, at problemet også eksisterer på Android, og her er det faktisk endnu værre. For applikationen behøver end ikke spørge om tilladelse. Google bekræfter overfor New York Times, at alle applikationer har fri adgang til billederne på telefonen og dermed også kan sende dem tilbage over nettet til en vilkårlig server.

Det eneste krav er, at applikationen har lov til at kommunikere med nettet.

Android-applikationer skal informere brugeren hvis de ønsker adgang til andre typer af data - som adressebogen, beskeder eller telefonens lokation - og derfor er det overraskende, at der er fri adgang til billeder. Ifølge Google ligger forklaringen i, at de første Android-telefoner brugte eksterne hukommelseskort til at gemme billeder.

Derfor valgte Google en model, som minder om filsystemet i Windows og Mac OS, hvor applikationer også har fri adgang til de gemte filer.

Google tilføjer at man overvejer at ændre dette, så applikationer skal spørge om lov inden de kan overføre brugerens billeder.

New York Times har fået udviklet en test-applikation, som tager det seneste billede på telefonen og sender det til et offentligt fotodelings-site. Brugeren bliver kun informeret om, at applikationen skal have adgang til nettet, men ikke om kopieringen af billederne.

Problemet bliver forstærket af, at kontrollen i Android Market er mindre stram end i Apple App Store. Så det er lettere at sprede en applikation, der stjæler brugerens billeder, og der vil gå længere tid inden den bliver opdaget og fjernet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere