Artikel top billede

Hackere sender falsk minister-meddelelse

En falsk pressemeddelelse blev søndag sendt ud i handelsministerens navn. Anonymous kan stå bag.

"Dansk minister slår et slag for rettighedshaverne". Sådan lyder overskriften på en pressemeddelelse, som blev sendt gennem PressWire natten til søndag. Her kan man læse, at handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) nu vil tage drastiske metoder i brug for at komme piratkopieringen til livs.

"Kulturen vil uddø hvis ikke kunstnere og selskaber kan tjene penge på deres arbejde," hedder det i pressemeddelelsen, der fortæller at ministeren vil lukke for adgang til sites som Youtube, Facebook og Google.

"Vi har i Danmark allerede blokeret for Piratebay, så jeg kan kun se det rimelige i, at disse sider også bliver blokeret," citeres ministeren.

Men pressemeddelelsen er det rene fup. Pressebureauet Presswire fortæller at man er blevet hacket natten til søndag, hvor en ukendt person har skaffet sig adgang til Presswires administrationsområde.

"De eneste der kan godkende og dermed udsende en pressemeddelelse er vores redaktion. Alt tyder på at nogen på ulovlig vis har skaffet sig adgang til vores administrations-område og derefter udsendt pressemeddelelsen via vores presseservice. Vi beklager meget at dette kunne ske og har selvfølgelige prompte lukket for yderligere adgang," siger daglig leder Rene Hjetting.

Han fortæller at sagen vil blive forelagt de lokale politimyndigheder. Det kan være personer med tilknytning til hacker-sammenslutningen Anonymous, der står bag.

"Pressemeddelelsen var en troll dedikeret til @piaolsen og den generelle ekstreme politik i Danmark mod det frie internet," hedder det i en besked til en journalist på Berlingske Nyhedsbureau, der søndag morgen skrev om den falske pressemeddelelse.

I meddelelsen ministeren også citeret for at sige (stavefejlen er gengivet som de står i originalen): "Det er vandvittigt, at der kan findes sider, der i så høj grad linker til, eller indeholder ulovligt indhold."

Der henvises til at Rigspolitiets internet-filter allerede blokerer 3.500 sider.

"Det er ikke besværligt at tilføje et par tusind mere til det filter, så det synes jeg vi bør drøfte i folketingssalen," lyder det falske citat.

Pia Olsen Dyhr er tidligere blevet kritiseret for sin støtte til den omstridte internationale handelsaftale Acta.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere