Artikel top billede

Stort hacker-angreb sporet til Kina

Kinesiske hackere har systematisk udspioneret virksomheder og aktivister i en række lande - og det elektroniske angreb er stadig i gang.

En ny rapport fra Trend Micro afslører hvordan kinesiske hackere systematisk har udspioneret virksomheder og offentlige institutioner i Indien og Japan samt en række tibetanske aktivister. Mindst 233 computere er blevet hacket de seneste ti måneder, og spionagen er fortsat i gang.

"Det er tale om en hackerindsats, som har været i gang længe, og som hele tiden bliver udbygges," siger sikkerhedseksperten Rik Ferguson fra Trend Micro.

Trend Micro har registreret målrettede angreb mod mindst 90 forskellige virksomheder og organisationer i Asien. Angrebene har primært været rettet mod militære faciliteter, luftfartsindustrien, energisektoren, shippingindustrien samt aktivistkredse.

Angrebet har fået kodenavnet ‘LuckyCat' og der er tale om en såkaldt APT (Advanced Persistent Threat). Denne type angreb strækker sig over lang tid og de foregår som oftest uden at offeret mærker noget.

"Der er ikke tale om et enkelt angreb, som er sat i gang og ført til ende. Det er en kontinuerlig serie af angreb, som har været i gang længe. Data bliver konstant kompromitteret. De her fyre har fart på og bliver ved med at have fart på," siger Rik Ferguson fra Trend Micro.

Ifølge New York Times er det også lykkes at sætte et menneskeligt ansigt på hacker-angrebet. En del af angrebene er sporet til et online-alias, som tilhører kinesiske Gu Kaiyuan. Han har tidligeret studeret på et universitet med tætte bånd til militæret og arbejder nu for den største kinesiske internet-portal, Tencent.

En e-mail-adresse, der er blevet brugt til at registrere en af de servere der er benyttet i kampagnen, er blevet sporet til et berømt hackerforum i Kina kendt som Xfocus samt en offentlig it-sikkerhedsorganisation i Kina.

Men der er ingen beviser for, at den kinesiske stat er direkte involveret. Eksperterne undrer sig dog over, hvorfor private hackere skulle angribe tibetanske aktivister. Det antydes at den kinesiske regering hyrer freelance-hackere til at udføre angrebene.

Her er en oversigt over de mest alvorlige APT-trusler i øjeblikket.

Ifølge Informationweek har den amerikanske efterretningstjeneste NSA netop bekræftet, at Kina stod bag sidste års cyberangreb mod RSA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere