Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Multimedieskatten smadrer Flexpays regnskab

Folketingets slingrekrus om multimedieskatten fik kunderne til at flygte fra lønpakker.

De skiftende politiske vinde på Christiansborg har gjort markedet for pc-ordninger og andre personalegoder til et farligt sted at befinde sig. Det er en sandhed, der slår igennem i det seneste regnskab fra flex benefit-forhandleren Flexpay, som i 2011 måtte indkassere sit første underskud før skat, som endte på 1,8 millioner kroner.

Tidligere i år afskaffede den nye regering den omdiskuterede multimedieskat, som blev indført af VK-regeringen i forbindelse med den mini-skattereform, som trådte i kraft ved nytår 2010. Ifølge Leif Andreasen har den politiske slingrekrus i Folketinget i flere omgange sendt markedet for pc-ordninger i dybfryseren.

"Usikkerheden om multimedieskatten betød, at vi sidste år mistede en del af fodfæstet på markedet for hjemmepc-ordninger. Det vil du formentlig også kunne se hos andre alle andre der er inde på det her marked," siger direktør Leif Andreasen, og peger på teleudbydere, distributører som Also Actebis, Tech Data, forhandleren Atea og Apple som aktører, der mærker effekterne af politikernes slingrekurs.

Han fortæller, at Flexpay tilbage i 2008 nåede en omsætning på 72 millioner kroner. Men da politikerne året efter begyndte at tale om den nye multimedieskat faldt omsætningen til 21 millioner. I mulitimedieskattens første år, 2010, nåede man op på 28 millioner, som så faldt til 22 millioner, da den daværende opposition varslede, at man ville afskaffe multimedieskatten, når man kom til magten.

"De nuværende regler betyder, at de pc'er, der er interessante for flexbenefit-pakker typisk vil koste 5-6000 kroner, hvor man tidligere så ordninger der både omfattede større maskiner, men også printere og skærme," siger Leif Andreasen.

Den seneste bølgegang på hjemmepc-markedet har tvunget Flexpay til at fyre tre ansatte, så man nu er nede på seks ansatte. Men Leif Andreasen er dog fortsat klar til at kæmpe for sin forretning.

"Der er ikke så meget at gøre ved det andet end at finde nogle andre løsninger, som eksempelvis arbejdsstationer og erhvervsteleløsninger, hvor medarbejderen selv betaler en del af udgiften. Men der skal sælges en del flere maskiner, hvis vi skal opveje den forretning, som vi har mistet. Men jeg kan ikke udelukke, at vi bliver nødt til at reducere yderligere. Det er ren matematik, når man skal tilpasse sig markedet," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.