Artikel top billede

Multimedieskatten smadrer Flexpays regnskab

Folketingets slingrekrus om multimedieskatten fik kunderne til at flygte fra lønpakker.

De skiftende politiske vinde på Christiansborg har gjort markedet for pc-ordninger og andre personalegoder til et farligt sted at befinde sig. Det er en sandhed, der slår igennem i det seneste regnskab fra flex benefit-forhandleren Flexpay, som i 2011 måtte indkassere sit første underskud før skat, som endte på 1,8 millioner kroner.

Tidligere i år afskaffede den nye regering den omdiskuterede multimedieskat, som blev indført af VK-regeringen i forbindelse med den mini-skattereform, som trådte i kraft ved nytår 2010. Ifølge Leif Andreasen har den politiske slingrekrus i Folketinget i flere omgange sendt markedet for pc-ordninger i dybfryseren.

"Usikkerheden om multimedieskatten betød, at vi sidste år mistede en del af fodfæstet på markedet for hjemmepc-ordninger. Det vil du formentlig også kunne se hos andre alle andre der er inde på det her marked," siger direktør Leif Andreasen, og peger på teleudbydere, distributører som Also Actebis, Tech Data, forhandleren Atea og Apple som aktører, der mærker effekterne af politikernes slingrekurs.

Han fortæller, at Flexpay tilbage i 2008 nåede en omsætning på 72 millioner kroner. Men da politikerne året efter begyndte at tale om den nye multimedieskat faldt omsætningen til 21 millioner. I mulitimedieskattens første år, 2010, nåede man op på 28 millioner, som så faldt til 22 millioner, da den daværende opposition varslede, at man ville afskaffe multimedieskatten, når man kom til magten.

"De nuværende regler betyder, at de pc'er, der er interessante for flexbenefit-pakker typisk vil koste 5-6000 kroner, hvor man tidligere så ordninger der både omfattede større maskiner, men også printere og skærme," siger Leif Andreasen.

Den seneste bølgegang på hjemmepc-markedet har tvunget Flexpay til at fyre tre ansatte, så man nu er nede på seks ansatte. Men Leif Andreasen er dog fortsat klar til at kæmpe for sin forretning.

"Der er ikke så meget at gøre ved det andet end at finde nogle andre løsninger, som eksempelvis arbejdsstationer og erhvervsteleløsninger, hvor medarbejderen selv betaler en del af udgiften. Men der skal sælges en del flere maskiner, hvis vi skal opveje den forretning, som vi har mistet. Men jeg kan ikke udelukke, at vi bliver nødt til at reducere yderligere. Det er ren matematik, når man skal tilpasse sig markedet," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere