Artikel top billede

Håndbevægelser styrer fremtids-telefon

Den kinesiske telegigant Huawei har sat sig for at revolutionere smartphone-markedet. Omvæltningerne skal gennemføres ved hjælp af håndbevægelser og touch-fri telefoner.

Huawei Technologies vil producere touchfri smartphones og udvikle billigere cloud-storage. Med det formål øger selskabet sine investeringer i forskning og udvikling for at skabe såkaldt "disruptive" teknologi, der vil ændre markedslandskabet.

"Vi fokuserer på disruptive teknologi og tager interessante ideer og gør dem spændende," siger John Roese, der er general manager for Huaweis center for forskning og udvikling i Nordamerika.

 
Det kinesiske selskab er bedst kendt som leverandør af udstyr til telebranchen. Men Huawei har udvidet ambitiøst på både forbruger- og erhvervssiden af it-markedet med det sigte at levere produkter med Huawei som varemærke såsom smartphones og tablets samt servere og løsninger inden for cloud computing.

 

Sidste år investerede selskabet 21,1 milliarder kroner i forskning og udvikling, hvilket resulterede i ansættelsen af 11.000 nye medarbejdere til dets indsats på området. I år forventes Huaweis investering i forskning og udvikling at stige med 20 procent til omkring 25,3 milliarder kroner.

 

Roese, som udtalte sig til journalister i fredags, er chef for 1.000 medarbejdere inden for forskning og udvikling i Nordamerika og tidligere teknologidirektør for Nortel. Et eksempel på en af de teknologier, som selskabet arbejder på, er touchfri smartphones, hvor brugeren i stedet gør tegn i luften med hænderne, som telefonen aflæser.

"Du har kun fem fingre..." 

"Hvad hvis man bruger kameraet på en tablet eller smartphone til at aflæse brugerens håndbevægelser," siger han. "Forestil dig at i stedet for at styre en smartphone med touch, så kan interaktionen faktisk foregå i tre dimensioner."

 

På de aktuelle smartphones og tablets med touchskærme kan man bruge adskillige fingre på skærmen samtidigt. Men brugerne har kun fem fingre på hver hånd, hvilket begrænser antallet af kommandoer, der kan gives, siger Roese. Håndbevægelser ville derimod gøre det lettere for brugerne at bringe skærmobjekter frem og tilbage mellem lagene eller rotere dem i den grafiske brugergrænseflade, forklarer han.

 

Andre selskabet tilbyder allerede produkter, der anvender bevægelses-baserede inputmetoder. Microsoft bruger for eksempel bevægelsessensorer til brugergrænsefladen i Kinect til Xbox 360. Og i sidste måned annoncerede Sony den Android-baserede smartphone Xperia sola, som kan aflæse fingerbevægelser op til to centimeter over skærmen.

 

Kraftig grafik-processor

Huawei regner med, at selskabets egne touchfri smartphones vil bruge en kraftig grafikprocessor og to kameraer foran til at aflæse brugerens håndbevægelser, fortæller Roese. Denne teknologi vil ifølge Roese blive introduceret gradvist og selskabet vil starte med små funktioner sandsynligvis på tablets.

 

Sidste år solgte Huawei 20 millioner smartphones. Selskabets mål for i år er dog at sælge 60 millioner enheder.

CERN-samarbejde kan give super-billig storage


Huawei sigter desuden efter at reducere prisen for cloud-storage. Selskabet er gået i partnerskab med det europæiske center for forskning i partikelfysik, CERN, om at udvikle nye storage-teknikker.

 

I kraft af dette partnerskab anvendes Huaweis system til cloud-storage til at behandle og lagre 15.360 terabyte data fra CERN hvert år. Roese regner med, at denne forskning vil revolutionere storage-arkitekturen.

 

"Hvis det lykkes, hvilket jeg tror, det gør, så kan det bogstaveligt talt reducere prisen for storage til under en tiendedel," fortæller han.

Storage-leverandørerne vil ifølge Roese kunne lave ubegrænset backup, mens det kun vil koste brugerne noget, når de har brug for at gendanne data, og det vil stadig give økonomisk mening for leverandørerne.

 

"Af alle vores projekter, og der er mange gode projekter, så har det her størst potentiale for at påvirke markedet markant," siger han.

 

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere