Artikel top billede

Just-Eat: Konkurrenterne bruger stadig fax

Trods ny million-indsprøjtning har det succesfulde danske start-up ikke tænkt sig at bide skeer med verdens største fastfood-marked: USA.

Det danskstiftede og stærkt ekspansive start-up-firma Just-Eat fik både masser af opmærksomhed og en god portion kapital, da endnu en investor forleden spyttede 360 millioner kroner i selskabet

Kapitalen skal ikke mindst bruges til at opsluge Just-Eats konkurrenter på de markeder i Europa og Sydamerika, hvor pizza-leveringstjenesten med de seje jyske rødder i forvejen sidder godt i det.

Men Just-Eat har ikke tænkt sig at bliver "supersized" på verdens største fastfood-marked, USA.

Landet med de utallige burger-joints, pizza-kæder og tusindtallige leverandører af friturestegte frokostretter er ganske enkelt ikke et område, som Just-Eat finder det værd at bruge energi på lige nu.

"USA er naturligvis det største marked i verden, men så meget større end England er det heller ikke, og det er relativt langt sværere at få succes i USA end på de andre markeder, hvor selskabet er aktivt," siger Just-Eat-boss Klaus Nyengaard til GigaOM.

Hans pointe er, at der i USA allerede er en række meget store og meget professionelle kæder, der bruger masser af penge på markedsføring og ny teknologi. Til sammenligning er Just-Eats konkurrenter i Brazilien, Tyskland og England etc. noget nemmere at slås med - ikke mindst når det gælder den del af pizzaleveringen, der handler om teknologi.

Klaus Nyengaard fortæller ifølge GigaOM, at flere af selskabets konkurrenter stadig benytter en god gammeldags telefax, når ordrene fra sultne kunder kommer ind fra nettet eller en telefoncentral og derfra skal sendes ud til de restauranter, der skal putte pepperoni på pizzadejen.

Hos Just-Eat bruger man særkilte pc-terminaler, der installeres hos hver af de deltagende restauranter, og giver kokken mulighed for at acceptere eller afvise en ordre.

Den teknologi har har hjulpet Just-Eat til at samle i alt 25.000 små restauranter i sit netværk fordelt på foreløbigt 30 forskellige lande.

ComON har tidligere beskrevet udviklingen af det danske fast-food-eventyr i dennne artikel: Fra Aarhus til verden: Just-Eat æder markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere