Artikel top billede

Tech Data mister omsætning

De europæiske afdelinger Tech Data tjener kun det halve af deres kolleger på den anden side af Atlanterhavet.

Der skal tjenes flere penge - især i Europa. Sådan lyder budskabet fra den amerikanske distributionskoncern Tech Data, som i årets første tre måneder øgede sin indtjeningsmargen fra 1,2 procent til næsten 1,4 procent. Der er dog stadig et stykke vej til koncernens mål om en margen for hele 2012 på 1,55 procent.

Tech Datas indtjening er dog fortsat stærkest i Nord- og Sydamerika, hvor indtjeningen allerede ligger på den gode side af to procent, mens det tilsvarende tal for det europæiske marked ligger på knap en procent.

Den øgede indtjening i årets første kvartal er sket på trods af et fald i de samlede salgsindtægter på næsten syv procent - fra 36,9 milliarder kroner i samme kvartal i fjor til 34,4 milliarder kroner i år.

Halvdelen af nedgangen skyldes ifølge Tech Data, at en række udenlandske valutaer er faldet i forhold til den amerikanske dollar, mens den anden halvdel hænger sammen med ændringer i afregninger med producenter og andre leverandører.

Korrigeret for disse forhold er salget faktisk gået smule frem, lyder det fra Tech Datas koncernchef Robert Dutkowsky.

"Vi er tilfredse med en solid start på vores regnskabsår med en rekordstor indtjening," siger Dutkowsky i en kommentar til kvartalsregnskabet.

Presset for højere profit er blandt andet slået igennem i Danmark, hvor landechef Hanne Sjøberg for nylig varslede indfasning af en fælles "koncernmodel" med udvidelse af forretningsområderne på det danske marked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere