Artikel top billede

Så mange pirat-links sletter Google hver måned

Nu fortæller Google for første gang, hvor mange anmodninger om sletning af piratkopieret materiale selskabet modtager.

Hver måned modtager Google i gennemsnit 1,2 millioner forespørgsler om sletning af copyright-beskyttet indhold. Det fortæller søgegiganten i en blog. Google har nu udvidet sin halvårlige Transparency Report. Nu fortæller den ikke kun om antallet af henvendelser fra myndigheder verden over, som kræver at få websider spærret, men afslører også antallet af copyright-krænkelser, hvor Google bliver bedt om at reagere.

I hele 2009 modtog Google kun 1,2 mio. anmodninger om sletning af links til piratkopier - så antallet er altså mangedoblet på få år. Google-advokat Fred von Lohmann forklarer det med, at man nu har bedre værktøjer til at afsløre copyright-krænkelser.

"Kampen mod online-pirateri er meget vigtig. Vi ønsker ikke, at vores søgeresultater skal lede folk til steder, hvor ophavsretten bliver krænket," skriver advokaten.

I gennemsnit tager det 11 timer at behandle en henvendelse, inden det pågældende link bliver fjernet fra søgemaskinen, fortæller Google. Hvis anmodningen kommer fra en kendt organisation, der har status som en "troværdig partner", går der kun syv timer i gennemsnit. Google fortæller også, at 97 pct. af alle anmodninger om sletning af materiale og links bliver imødekommet.

denne side kan man se de virksomheder og organisationer, der har sendt flest anmodninger. Her ligger Microsoft klart i spidsen. Softwaregiganten har anmodet om at få slettet 543.000 links alene i den sidste måned. Herefter kommer forbundet for den britiske musikindustri med 162.000 links og NBC Universal med 145.000.

De fem mest aktive "pirat" domæner er filestube.com, torrentz.eu, 4shared.com, zippyshare.com og kat.ph.

Tallene i rapporten kan dog være misvisende. Tyskland ligger eksempelvis i spidsen blandt de lande, hvor myndighederne sender flest henvendelser om blokering af indhold.

Det betyder dog ikke, at Tyskland er den mest aktive censurstat i verden. Lande som Kina og Iran har deres egne nationale firewalls, der blokerer millioner af uønskede sider.

Forskellen er altså tydelig. I lande som Iran henvender man sig ikke til Google for at få blokeret en enkelt Youtube-video med uønsket indhold. Man blokerer straks hele Youtube.

Derfor giver Google's Transparency Report også et lidt forvrænget billede af den globale netcensur.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.