Artikel top billede

Revisor dumper nordjysk broker-regnskab

Trods pænt overskud løfter revisionen pegefingeren over for brokeren Ameta Computer. Læs her hvorfor.

Midt i et ellers fornuftigt regnskabsresultat med et plus før skat på 1,1 millioner kroner, må den nordjyske broker Ameta Computer indkassere en alvorlig røffel fra selskabets revisor.

I regnskabet har Ameta Computer bogført værdien af varelageret til knap fem millioner kroner, men revisoren mener ikke, at det svarer til realiteterne.

"Vi tager forbehold for værdiansættelsen af varebeholdningerne, der i balancen er indregnet til i alt 4,8 mio. (...) Efter vores opfattelse er der ikke foretaget tilstrækkelig nedskrivning på ukurante varebeholdninger," hedder det blandt andet i revisorens påtegning til Ameta Computers regnskab for 2011. Revisoren vil derfor ikke give den normale blanke påtegning af regnskabet.

Ametas direktør Jan Nielsen lader sig dog ikke ryste af revisorkritikken. Han henviser til, at selskabet siden regnskabsafslutning af egen drift har nedskrevet lagerværdien med næsten en million kroner.

"Det er træls at have sådan en påtegning i sit regnskab. Dags dato har vi nedskrevet lageret til 4,1 millioner kroner, og jeg regner med, at påtegningen ryger væk næste år," siger Jan Nielsen, som forventer yderligere nedskrivning af varelageret inden næste regnskabsaflæggelse.

"Vi havde nogle enkelte varer, som der var uenighed om, og som revisoren mente burde nedskrives. Men det det ville have krævet et meget omfattende administrativt arbejde, og når det ikke påvirkede vores forhold til vores bank eller vores samarbejdspartnere, så var det ikke noget, vi ville bruge kræfter på," siger han.

Ameta Computer er stiftet i 2004 og beskæftiger i dag fem ansatte i Danmark udover en stribe løst tilknyttede salgsagenter i udlandet. Der er især fokus på brokerhandel med produkter fra HP, Cisco og Sun, men man handler også med IBM og Dell. Ifølge Jan Nielsen står danske slutkunder kun for omkring fem procent af omsætningen, mens lande som eksempelvis Saudi Arabien, Dubai og Jordan generer op mod 30 procent af salget.

Ameta Computer har ligesom mange andre i it-branchen været præget af den økonomiske krise, som har givet magre resultater i de foregående år. Jan Nielsen forventer dog, at det pæne resultat for 2011 gentager sig igen i år.

"Det har været en lidt drøj tid henover finanskrisen i 2009 og 2010. Men nu er der ved at være styr på sagerne igen. Der er gang i salget, og vi når vores budgetter, så vi regner med at lave et tilsvarende plus i år," slutter Jan Nielsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.