Artikel top billede

Har Kina indbygget en skjult bagdør i militær-chip?

To forskere har fundet en bagdør i en kinesisk chip, der bruges i militært udstyr. Men det er ikke sikkert, at der er tale om spionage.

Det lyder som en sensationel afsløring. De to sikkerhedsforskere Sergei Skorobogativ fra Cambridge-universitetet og Christopher Woods fra Quo Vadis Labs har fundet en hemmelig bagdør i en chip - en såkaldt FPGA (Field Programmable Gate Array) - som bruges i militært udstyr, våben og energiforsyningen. Forskerne har også fundet den nøgle, der kan bruges til at åbne bagdøren og ændre chippens opsætning eller deaktivere den.

Den pågældende chip er fremstillet af firmaet Microsemi i Kina og det har straks udløst spekulationer om, at kineserne har plantet bagdøren.

"Denne bagdør kan bruges som et avanceret Stuxnet våben for at angribe millioner af systemer. Det potentielle omfang af disse angreb har store konsekvenser for den nationale sikkerhed og offentlige infrastruktur," skriver Skorobogativ i en meddelelse.

Han sammenligner altså fundet med Stuxnet-ormen, som blev brugt til at angribe det iranske atomprogram og sabotere industrianlæg.

Bagdøren er plantet på hardware-niveau og den er meget svær at opdage. Forskerne har udviklet en ny teknologi, som skal gøre det hurtigere og billigere at scanne mikrochips for skjulte bagdøre.

Samtidig understreges det, at 99 pct. af alle mikrochips bliver fremstillet i Kina. Men historien om, at Kina har plantet en skjult bagdør, bliver afvist af sikkerhedseksperten Robert Graham fra Errata Security. Han mener at der er tale om en fejl - muligvis en debug-funktion, der blev efterladt i chippen - og ikke en bevidst manipulation.

"Der er en lille mulighed for, at den kinesiske producent har tilføjet denne funktionalitet, men det er meget usandsynligt. Det er meget svært at ændre chippens design for at tilføje funktionalitet med denne kompleksitet," skriver han.

Den seneste afsløring kommer kun få dage efter, at Kaspersky Labs har fundet en ny super-virus, Flame, som måske er skrevet af de samme programmører som også står bag Stuxnet og Duqu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.