Artikel top billede

Har Kina indbygget en skjult bagdør i militær-chip?

To forskere har fundet en bagdør i en kinesisk chip, der bruges i militært udstyr. Men det er ikke sikkert, at der er tale om spionage.

Det lyder som en sensationel afsløring. De to sikkerhedsforskere Sergei Skorobogativ fra Cambridge-universitetet og Christopher Woods fra Quo Vadis Labs har fundet en hemmelig bagdør i en chip - en såkaldt FPGA (Field Programmable Gate Array) - som bruges i militært udstyr, våben og energiforsyningen. Forskerne har også fundet den nøgle, der kan bruges til at åbne bagdøren og ændre chippens opsætning eller deaktivere den.

Den pågældende chip er fremstillet af firmaet Microsemi i Kina og det har straks udløst spekulationer om, at kineserne har plantet bagdøren.

"Denne bagdør kan bruges som et avanceret Stuxnet våben for at angribe millioner af systemer. Det potentielle omfang af disse angreb har store konsekvenser for den nationale sikkerhed og offentlige infrastruktur," skriver Skorobogativ i en meddelelse.

Han sammenligner altså fundet med Stuxnet-ormen, som blev brugt til at angribe det iranske atomprogram og sabotere industrianlæg.

Bagdøren er plantet på hardware-niveau og den er meget svær at opdage. Forskerne har udviklet en ny teknologi, som skal gøre det hurtigere og billigere at scanne mikrochips for skjulte bagdøre.

Samtidig understreges det, at 99 pct. af alle mikrochips bliver fremstillet i Kina. Men historien om, at Kina har plantet en skjult bagdør, bliver afvist af sikkerhedseksperten Robert Graham fra Errata Security. Han mener at der er tale om en fejl - muligvis en debug-funktion, der blev efterladt i chippen - og ikke en bevidst manipulation.

"Der er en lille mulighed for, at den kinesiske producent har tilføjet denne funktionalitet, men det er meget usandsynligt. Det er meget svært at ændre chippens design for at tilføje funktionalitet med denne kompleksitet," skriver han.

Den seneste afsløring kommer kun få dage efter, at Kaspersky Labs har fundet en ny super-virus, Flame, som måske er skrevet af de samme programmører som også står bag Stuxnet og Duqu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere