Artikel top billede

Sådan bliver du den bedste it-chef

De bedste it-chefer tænker strategisk. Sådan bliver du en af dem.

Computerworld News Service: Din arbejdsdag som it-chef er i forvejen lang og tætpakket med opgaver. Alligevel kan du læse i medierne, at du er nødt til at arbejde mere strategisk.

Ved et møde for nylig i Advanced Practices Council hos Society for Information Management delte succesfulde CIO'er ud af deres teknikker til, hvordan de finder tid til at tænke strategisk.

Gør det til en vane

To medlemmer af Advanced Practices Council rydder tid i deres kalendere - den ene efter arbejdstid og den anden før - til strategisk tænkning. En tredje sørger for at arbejde et sted væk fra kontoret mindst én dag om ugen for at få et pusterum fra at blive involveret i de taktiske problemstillinger. Et medlem bruger tiden, mens han er til spinning, til at overveje strategiske spørgsmål.

Mød dine kolleger

Mange it-chefer sponsorerer it-topmøder for at fremme strategisk tænkning hos deres mellemledere og i visse tilfælde hos alle it-medarbejderne. Adrian Gardner, der er it-chef for NASA's Goddard Space Flight Center, opsøger ideer fra strategiske tænkere og sørger for at inkludere de medarbejder med under to års ansættelse i strategimøderne.

Steve Heilenman, der er it-chef hos Computer Aid, afholder hver uge en begivenhed, han kalder innovationsfredag, hvor han inviterer en skiftende besætning af folk, der tænker og handler nyskabende. Adskillige af medlemmerne af Advanced Practices Council afholder seminarer for folk på forskellige niveauer i ledelse og stab og sørger for både at invitere folk, der tidligere har fået gode ideer og de, der ikke før har deltaget.

Én it-chef siger til de folk, der rapporterer direkte til ham, at de er nødt til at balancere tre typer arbejde: lede i dag, levere i morgen og innovere til dagen efter. Da teamet naturligt hælder mod de to første kategorier, minder han dem ofte om deres ansvar over for den tredje.

Man kan selvfølgelig også anvende teknologi til at gå i dialog med kollegerne. Et af medlemmerne identificerer de fem vigtigste strategiske prioriteter og blogger om dem til hele it-afdelingen. Denne tilgang er god til at øge deltagelsen og få engageret hele afdelingen.

Af andre teknikker kan nævnes:

Skemalæg tre møder om ugen med kolleger uden for it-afdelingen for at høre, hvad de har af tanker.

Inviter forretningscheferne ud at spise for at høre deres ideer og finde ud af, hvad de har af aktuelle problemstillinger.

Det er også en god idé at føre en liste over ideer for fremtiden, som udforskes sammen med kollegerne over en øl i baren.

Få nyt perspektiv på tingene

Deltag i møder med gode talere afholdt af relaterede brancheforeninger, etabler faglige netværk med andre it-chefer og opdyrk forhold med hvad en it-chef kalder for "dybttænkende organisationer." Tænketanke og universiteter passer ind i denne kategori, men flere medlemmer af Advanced Practices Council fremhæver også værdien ved at skabe forbindelser til venture-kapitalfirmaer.

Simon Gauthier, der er it-chef for Inter-American Development Bank, bruger en professor fra Georgetown University som facilitator ved de kvartårlige strategimøder for at få perspektiver udefra. Denne professor medbringer en studerende, fordi studerende "tror, at alt er muligt."

Andre teknikker til at få nye perspektiver på tingene inkluderer jævnlige besøg hos eksterne kunder samt bestyrelsesarbejde for lokale nonprofit-organisationer.

Få det hele til at spille sammen

Du skal sørge for kun at gøre det, der passer til din personlighed og livsstil. Hvis dyb refleksion i stilhed ikke passer din udadvendte personlighed, skal du ikke tvinge dig selv til det. Desuden kan du umuligt sidde med alle de strategiske svar selv. Gør brug af et forgrenet netværk af interne og eksterne folk for at finde frem til de ideer, du ikke får af dig selv - og for at udfordre din egen måde at tænke på. Ikke desto mindre bør du finde en måde at skubbe dig selv lidt ud af komfortzonen.

Madeline Weiss er leder af Society for Information Managements Advanced Practices Council (APC). June Drewry er tidligere it-chef for Chubb og bidragende rådgiver for APC.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.