Artikel top billede

Nu går de kriminelle målrettet efter mindre virksomheder

Ny undersøgelse fra Symantec viser, at virksomheder med færre end 250 medarbejdere i langt højere grad end tidligere rammes af angreb fra cyber-kriminelle.

Små og mellemstore virksomheder (SMV) med færre end 250 medarbejdere står lige i skudlinjen, når Cyber-kriminelle angriber med vira, malware, trojanere og phishing-forsøg.

Sikkerhedsfirmaet Symantec, som hver måned offentliggør en rapport med de seneste tal på området, fortæller i juni måneds Symantec Intelligence Report, at 'Flavour of the Month' er SMV'er.

De store virksomheder med mere end 2.500 ansatte er fortsat de Cyber-kriminelles yndlingsmål, men i løbet af det sidste halve år er der sket et skift. Nu er mere end 36 procent af alle målrettede angreb rettet mod mindre virksomheder, hvilket ifølge rapporten er dobbelt så meget som ved udgangen af 2011.

Umiddelbart ser der ud til at være en sammenhæng mellem væksten i angreb på mindre og faldet i angreb på store virksomheder. Paul Wood, security intelligence manager hos Symantec, siger:

"Det ser ud som om, at der er en direkte sammenhæng mellem faldet i angreb på større virksomheder og stigningen i angrebene på de mindre virksomheder. Det ser faktisk ud som om, at de, der står bag angrebene, flytter deres ressourcer direkte fra en gruppe til en anden."

De mindres forsvarsværker

Ændringen kan være baseret på en opfattelse af, at det er lettere at trænge gennem mindre virksomheders forsvarsværker. Uden en dedikeret it-afdeling til at holde øje med angreb, kan en lille virksomhed uden at vide det være "et skridt på vejen" til at sprede ondsindet kode til sine større forretningspartnere.

Hvis eksempelvis en e-mail, der ser ud til at komme fra en bestemt og kendt persons e-mailadresse i virksomheden, i realiteten er en såkaldt spoofed adresse, så kan den mail blive videresendt til kontakter eller forretningspartnere i store relaterede virksomheder uden mistanke om, at der er noget galt.

Her hvad Wikipedia skriver om e-mail spoofing.

I øvrigt er det fortsat forsvarsindustrien, som topper, når det gælder Cyber-angreb, mens den kemiske branche, medicinal-industrien og produktions-virksomheder følger efter. Først længere nede af listen kommer it-branchen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere