Artikel top billede

Sådan styres store menneskemængder i dansk spil-succes

Danske IO Interactive har demonstreret, hvordan man kan styre op til 500 software-agenter samtidig i spillet Hitman Absolution.

Den aktuelle konsol-generation er efterhånden fem år gammel, men programmørerne finder stadig på nye tricks for at få mere ydelse ud af den gamle hardware.

På den store Games Developers Conference (GDC) i tyske Köln har IO Interactive demonstreret, hvordan det er muligt at have en menneskemængde med 500 individuelle software-agenter på skærmen samtidig i spillet Hitman Absolution. Det skriver heise online.

Der er lagt vægt på, at menneskemængden i spillet skal opføre sig realistisk. Hver agent (figur) har sin egen rute og sørger for at undgå forhindringer og andre agenter. Mængden reagerer også på spillernes handlinger. Hvis man skyder i nærheden, udbryder der panik, og agenterne flygter væk.

Nu skulle man tro, at der er tale om en meget kompleks, regnekrævende simulation. Men programmøren Kasper Faurby fortalte på GDC, at simulationskernen kan nøjes med små 36 byte for hver agent. En komplet mængde med 1.200 agenter kræver således kun en hukommelsesblok på 42 KB.

Tricket er at behandle alle agenterne som en partikel-mængde, hvor hver enkelt individ har position, retning, hastighed og radius. Samtidig bliver agentens omgivelser delt op i tre zoner, hvor agenter reagerer på genstande, andre agenter og spillerens handlinger. Denne simulationskerne er altså meget lille, og der er stadig masser af regnekraft tilbage til grafikbehandlingen.

IO Interactive viste også, hvordan man skaber et realistisk indtryk ved at bruge forskellige prædefinerede bevægelser, som f.eks. at ryge, sidde eller snakke i telefon. Samtidig er der variation i agenternes størrelse, tøjets farve og andre parametre.

Det færdige resultat er, at spilfiguren kan glide ind og forsvinde i menneske-mængden - i hvert fald så længe man ikke påkalder sig opmærksomhed.

Tricket betyder, at en normal PlayStation 3 er i stand til at beregne 500 agenter på 33 millisekunder og vise spillet med 30 frames i sekundet.

Hitman Absolution kommer i november, også til Xbox 360 og pc.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere