Artikel top billede

HP's øverste chef Meg Whitman fyrer i titusindvis for at få HP på ret køl igen.

HP fyrer yderligere 2.000 ansatte

Hewlett-Packard annoncerer, at den udover de allerede besluttede 27.000 fyringer yderligere eliminerer 2.000 stillinger.

Hewlett-Packards øverste chef Meg Whitman arbejder hårdt på at vende HP's nedtur til en optur. I den forbindelse annoncerede HP i maj, at koncernen ville fyre 27.000 ud af de daværende 350.000 medarbejdere.

Herhjemme bliver der også fyret, men samtidig udnævner HP Danmark en række nye chefer.

I går offentliggjorde HP så en børsmeddelelse, der meddeler, at det bliver nødvendigt at fyre yderligere 2.000 ansatte. Nu skal der i alt afskediges 29.000 ansatte inden oktober 2014.

Virksomheden, der holder til i Palo Alto syd for San Fransisco, kom ikke med en forklaring på, hvorfor det er nødvendigt at fyre mere end oprindeligt annonceret. Men udmeldingen kommer samtidig med, at den personlige computer, som allerede var lidt i krise, nu er under endnu hårdere pres fra smartphones og tablet-pc'er, der vinder frem på bekostning af den traditionelle pc.

Gør ualmindelig ondt

HP er verdens største pc-producent, så den udvikling gør ualmindeligt ondt på HP, som ventes at lancere en ny serie tablet-pc'er her til efteråret og i øvrigt forsøger at få mere gang i bedre indtjenende forretningsområder som software og konsulenttjenester.

Nu er HP noget af en supertanker at vende, og selskabet har i forvejen rigeligt med problemer. For eksempel har købet af et af verdens største konsulenthuse EDS (Electronic Data Systems ) slet ikke udviklet sig som planlagt. I det seneste kvartal bidrog EDS således med et underskud i størrelsesordenen 54 milliarder kroner.

Indtil videre har 8.500 medarbejdere accepteret en fratrædelsesordning, og de fleste af dem forlod ifølge børsmeddelelsen HP ved udgangen af august måned.

De ekstra 2.000 fyringer giver ifølge SI Group-analytikeren Brian Marshall HP en årlig besparelse på omkring 1,2 milliarder kroner om året, skriver Denver Post.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere