Artikel top billede

HP's øverste chef Meg Whitman fyrer i titusindvis for at få HP på ret køl igen.

HP fyrer yderligere 2.000 ansatte

Hewlett-Packard annoncerer, at den udover de allerede besluttede 27.000 fyringer yderligere eliminerer 2.000 stillinger.

Hewlett-Packards øverste chef Meg Whitman arbejder hårdt på at vende HP's nedtur til en optur. I den forbindelse annoncerede HP i maj, at koncernen ville fyre 27.000 ud af de daværende 350.000 medarbejdere.

Herhjemme bliver der også fyret, men samtidig udnævner HP Danmark en række nye chefer.

I går offentliggjorde HP så en børsmeddelelse, der meddeler, at det bliver nødvendigt at fyre yderligere 2.000 ansatte. Nu skal der i alt afskediges 29.000 ansatte inden oktober 2014.

Virksomheden, der holder til i Palo Alto syd for San Fransisco, kom ikke med en forklaring på, hvorfor det er nødvendigt at fyre mere end oprindeligt annonceret. Men udmeldingen kommer samtidig med, at den personlige computer, som allerede var lidt i krise, nu er under endnu hårdere pres fra smartphones og tablet-pc'er, der vinder frem på bekostning af den traditionelle pc.

Gør ualmindelig ondt

HP er verdens største pc-producent, så den udvikling gør ualmindeligt ondt på HP, som ventes at lancere en ny serie tablet-pc'er her til efteråret og i øvrigt forsøger at få mere gang i bedre indtjenende forretningsområder som software og konsulenttjenester.

Nu er HP noget af en supertanker at vende, og selskabet har i forvejen rigeligt med problemer. For eksempel har købet af et af verdens største konsulenthuse EDS (Electronic Data Systems ) slet ikke udviklet sig som planlagt. I det seneste kvartal bidrog EDS således med et underskud i størrelsesordenen 54 milliarder kroner.

Indtil videre har 8.500 medarbejdere accepteret en fratrædelsesordning, og de fleste af dem forlod ifølge børsmeddelelsen HP ved udgangen af august måned.

De ekstra 2.000 fyringer giver ifølge SI Group-analytikeren Brian Marshall HP en årlig besparelse på omkring 1,2 milliarder kroner om året, skriver Denver Post.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere