Artikel top billede

Heftig priskrig: Køb en e-bog for to kroner

Sony og Amazon er gået ind i en dramatisk priskrig på e-bøger, der nu sælges for få kroner.

Måske er det snart slut med at betale næsten den samme pris for e-bøger som for papirbøger. Der er trods alt ingen omkostninger til papir, tryk og distribution. I Storbritannien er Sony og Amazon nu gået i en heftig priskrig på e-bøger, hvor kunderne lokkes med store rabatter på helt op til 98 procent af den normale pris.

Sony kører i øjeblikket en 20p-kampagne, hvor populære bestsellere kan fås for det, der svarer til lidt under 2 kroner. Amazon har hurtigt matchet alle priserne i sin britiske internet-forretning, som desværre ikke sælger til danske Kindle-brugere.

Hvis man kigger på bestseller-listen for Kindle-bøger, så ligger prisen typisk på nogle få pund. Tre af de fire mest solgte titler koster kun 20 pence eller mindre end to kroner.

Det er bøger som James Herbert's roman Ash, der normalt koster 18,99 pund - men prisen er altså sat ned med mere end 98 pct.

Forfatteren fortæller til The Guardian, at han har solgt 10-20.000 eksemplarer om ugen, efter at prisen blev sat ned.

Det er Sony og Amazon, som tager den økonomiske lussing. Forlaget og dermed forfatteren modtager stadig det normale beløb, som om bogen var solgt til almindelig pris.

"Jeg får stadig royalties, som om det var fuld pris ... så jeg er meget tilfreds," siger Herbert.

Men bekymringen er, at de lave priser vil skabe en forventning om billige e-bøger hos læserne.

"Man kan frygte, at de 20p kan skabe en præcedens. Kunderne bliver vænnet til at betale mindre," siger forfatteren.

Den kendte britiske forfatter J.K. Rowlings nye bog "The Casual Vacancy" er allerede inden udgivelsen den 27. september sat ned til halv pris hos Amazon og flere andre boghandlere. Det er endnu et eksempel på, at priskrigen raser for fuld udblæsning.

"Hvis folk får en opfattelse af, at bøgerne næsten ikke har nogen værdi, bliver det meget svært at tjene sit levebrød på at skrive bøger," siger Kate Pool fra den britiske forfatter-forening.

Hos Sony understreger man, at forfatterne får fuld betaling, og den lave pris skal lokke flere kunder til at prøve elektroniske bøger. De seneste tal viser, at omsætningen med digitale e-bøger er steget med 188 pct. i årets første halvdel i Storbritannien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere