Artikel top billede

Hackere angriber universiteter i hele verden

Hackere har fået fat i personoplysninger hos 53 universiteter verden rundt.

En hacker-gruppe, der kalder sig Team Ghostshell, er brudt ind hos 53 universiteter i hele verden og har stjålet personfølsomme oplysninger, som nu er lagt ud på nettet. Det melder New York Times. Det rammer blandt andet kendte amerikanske universiteter som Harvard, Stanford og Princeton. I Europa har hackerne fået fat i data hos universiteter i Basel, Freiburg, Heidelberg, Linköping, Oslo, Rom, Sheffield og Strasbourg.

Hackerne har offentliggjort omkring 36.000 mailadresser og tusindvis af navne, brugernavne, kodeord, adresser og telefonnumre for studerende, undervisere og andre ansatte på universiteterne. Nogle af informationerne er allerede frit tilgængelige, men der er også følsomme oplysninger som f.eks. fødselsdatoer for studerende og løndata for de ansatte.

Der spekuleres nu på, at oplysningerne kan være meget værdifulde på det sorte marked, men hackerne hævder selv, at aktionen blot skal "skabe opmærksomhed omkring ændringer i uddannelses-systemet". De klager blandt andet over, at det bliver dyrere at studere i USA.

Men gruppen tilføjer også, at mange af de kompromitterede servere allerede var blevet hacket i forvejen.

"Vi har konstateret, at der allerede var malware på mange af serverne, inden vi kom," skriver hackerne.

De har brugt såkaldte SQL Injection-angreb til at trænge gennem universiteternes forsvar. Her udnytter man kendte sikkerhedshuller til at få fat i databasernes indhold.

Nogle studerende fra de ramte universiteter har ligefrem oprettet deres egne websider, hvor man kan søge i de stjålne data for at se, om man selv er berørt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.