Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Expert-konkurs: Få overblikket her

I sidste måned måtte den svenske del af Expert smide håndklædet i ringen og erklære sig konkurs. Her kan du læse, hvorfor det gik så galt.

Det kostede 73 af 136 butikker livet, og 817 medarbejdere jobbet, da Experts svenske selskab i midten af september måtte hejse det hvide flag med en konkursbegæring til Tingsretten i Linköping.

Læs mere:


Allerede i august måtte den største Expert-butik i Sverige lade livet. Direktøren afviste på det tidspunkt, at kæden gik døden i møde i Sverige.

Læs mere:


En af Experts store rivaler, tyskejede Media Markt, var hurtigt på banen med et tilbud om at hjælpe de tidligere Expert-kunder med garantispørgsmål og reparationer. 

Læs mere:


Mens Media Markts satsede på en charmeoffensiv for at lokke kunderne med, bejlede endnu en rival, Audio Video, til de tilbageværende 63 Expert-franchisebutikker, der ikke var omfattet af konkursen.

Læs mere:

En af de største kreditorer i konkursboet efter Expert i Sverige er koncernens eget distributionsselskab Nordic Logistics.

Læs mere:


Nordic Logistics ejer desuden et 66.000 kvadratmeter stort lager i Linköping, der nu står tomt. 

Læs mere:

Expert-konkurs: Derfor gik det galt

En butiksstruktur, der var alt for svær at rette til, endte med at tage livet af kæden i Sverige, forklarede koncernchef Lars Christensen til CRN.

Læs mere:


For at kunne betale kreditorerne afholdt Expert storudsalg, som gik over al forventning ifølge konkursboets kurator Michael Levin. 

Læs mere:


Koncernen havde muligheden for trække stikket for den svenske del af Expert allerede i januar 2012, men den nyudnævnte koncernchef Lars Christensen ville give eventyret en chance til.

Det forsøg mislykkedes, og for at redde kæden i resten af Skandinavien, slukkede man respiratoren hos Expert i Sverige.

Læs mere: 


Samtidig bebudede onlinedirektøren hos Expert, Poul Thyregod, at der nu skal satses på det svenske onlinemarked.

Læs mere:


Det kostede angiveligt i nærheden af 80 millioner svenske kroner at holde det svenske selskab i live.

Læs mere:


Dagen efter konkursbegæringen offentliggjorde Expert, at kæden fortsat vil satse stort i Danmark, Finland og Norge. 

Det blev offentliggjort sammen med meddelelsen om, at den norske retail-rigmand Øivind Tidemandsen havde købt sig yderligere ind i Expert-koncernen.

Læs mere: 


Netop et opkøb kan have været udslagsgivende for Expert. Det var en investering i milliardklassen, har kæden senere erkendt om overtagelsen af elektronik- og hvidevarekæden OnOff, som gik konkurs i 2011. 

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.