Artikel top billede

Rantek dropper distribution og bliver nicheforhandler

Randers-virksomhed opgiver distributørrollen og går i stedet direkte efter kunderne.

Nogle it-produkter er så specialiserede, at det kan være svært at få forhandlere til at bruge penge på at opdyrke kunder. Den lektie har Randers-distributøren Rantek nu taget konsekvensen af.

Rantek har siden 2004 været distributør for netværksproducenten Riverbed, som især fokuserer på løsninger indenfor wide area network (WAN).

Men ifølge Ranteks direktør Morten Kolind har det vist sig så vanskeligt at opbygge et forhandlernetværk, at Rantek nu i stedet selv springer ud som Nordens højest certificerede Riverbed-forhandler med status som Diamond Partner.

"Produkterne ligger på grænsen mellem netværk og applikationer. Derfor har vi oplevet, at vores produkter tit er endt med at komme i anden række ude hos forhandlerne," siger Morten Kolind.

Rantek overlader derfor distributørrollen til Arrow ECS, så medarbejderne kan koncentrere sig om at levere løsninger direkte til slutkunderne. Det betyder, at Rantek skal konkurrere med etablerede spiller på netværksmarkedet som Axcess og det TDC-ejede Netdesign. Den udfordring afskrækker ikke Morten Kolind, som et stykke hen ad vejen ser konkurrenterne som mulige samarbejdspartnere.

"Vi samarbejder med Axcess og Netdesign, som begge er stærke på LAN-løsninger (local area network, red.), hvor vi er stærke på WAN-teknologi. Vi har en rigtig god relation, hvor vi overfor kunderne kan anbefale hinanden på de felter, hvor vi hver især har kompetencer," siger Morten Kolind.

Som en konsekvens af den nye rolle som forhandler, har Rantek siden foråret ansat seks nye medarbejder, så der i dag er 20 ansatte. Ranteks årsomsætning ligger ifølge direktøren på omkring 50 millioner kroner, og selskabet havde i sit seneste regnskab et overskud på to millioner kroner før skat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft ser ud til at have stoppet udviklingen af Windows 10X - er blevet lagt på hylden
Microsoft har stoppet udviklingen af Windows 10X, som dermed ikke står til at blive lanceret i år alligevel.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.