Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Apple sporer din iPhone - så let kan du stoppe det

Data fra din iPhone bliver brugt til målrettede annoncer. Heldigvis er det let at stoppe.

Vores smartphones er efterhånden ved at udvikle sig til en af det mest private ejendele vi har. 

Derfor er der givetvis mange, der bliver foruroliget, når de opdager, at Apple sender oplysninger om brugen af din iPhone videre til annoncører. 

Og det gør Apple - og det har Apple gjort igennem flere år

Overvågning på pause

De eneste par måneder har Apple dog indstillet overvågningen på brugernes iPhone. 

Erhvervsbloggen Business Insider skriver, at Apple tidligere på året stoppede med at anvende det såkaldte UDID-nummer, der har gjort det muligt for selskabet at identificere dine Apple-enheder.

Men i stedet er Apple med introduktionen af iOS 6 begyndt at benytte en ny standard ved navn IDFA, der er en forkortelse for "identifier for advertisers".

IDFA er et anonymt og tilfældigt udvalgt nummer, som din enhed bliver udstyret med. Herefter kan annoncører via IDFA-nummeret høste oplysninger om brugernes adfærd. 

Oplysninger der bliver brugt til at lave målrettede annoncer i dine apps. 

IDFA-sporingen er som udgangspunkt slået til på din iPhone, hvis du har installeret iOS 6. Det positive er dog, at IDFA-sporingen er relativ let at slå fra. 

Se på den næste side, hvordan du gør.

Sådan slår du iPhone-overvågningen fra:

1) Gå ind i 'Indstillinger'. 

2) Tryk på menupunktet 'Generelt'.

3) Tryk på menupunktet 'Om'. 

4) Scroll ned og tryk på menupunktet 'Reklame'.

5) Slå funktionen "Begræns reklamesporing" til. 

Selv om du nu har valgt at "begrænse" reklamesporingen, er det dog værd at bemærke, at Apple ifølge et blogindlæg fra sikkerhedsfirmaet Truste stadigvæk sender dine oplysninger til annoncører. 

Men efter at du har valgt begrænse reklamesporingen, vil det fremgå klart og tydeligt af dataene, at annoncørerne ikke længere må bruge dine oplysninger. 

Ikke første gang

Det er dog ikke første gang, at Apples sporing af brugernes telefoner har vakt stor opsigt. 

Da det i 2010 kom frem, at Apple bruger iPhonens gps-funktion til at overvåge brugernes færden, tog daværende forbrugerordfører for Socialdemokraterne Benny Engelbrecht sagen op i Folketinget

Og tidligere i år blev det afsløret, at en lang række populære iPhone-apps kopierede oplysninger fra din telefons adressebog og gemte dataene på firmaernes egne servere. 

Det var især det sociale netværk Path, der kom i stormvejr på grund af afsløringen. Det fik så stor opmærksomhed, at et medlem af den amerikanske kongres tog sagen op

Læs også:

Pas på - LinkedIn nakker dine kalender-data  

Minister skal kigge på Apples overvågning  

Sådan undgår du pinlige iPhone-beskeder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.